Πέμπτη 28 Μαΐου 2020 -
Μέτριο

12 °C

Σήμερα, 28. Μαΐου 2020

"Χειρόφρενο" στα ΜΜΜ από το Σάββατο μέχρι την Τετάρτη! Ποια δεν θα κινηθούν και για ποιες ώρες;Σε επαναλαμβανόμενες στάσεις εργασίας, από το Σάββατο 19 έως και την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου, προχωρά η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης ΟΣΕ (Π.Ε.Π.Ε).

Στο πλαίσιο της στάσης εργασίας, προγραμματίζονται τρίωρες επαναλαμβανόμενες στάσεις από το Σάββατο από τις 06:00 έως 09:00, από τις 14:00 έως 17:00 και από τις 21:00 έως τα μεσάνυχτα όλων των μηχανοδηγών μελών του Σωματείου στα δρομολόγια και τους ελιγμούς των εμπορικών τρένων.

Θέματα της απεργιακής κινητοποίησης, όπως αναφέρεται σε εξώδικη διαμαρτυρία- γνωστοποίηση προς κάθε αρμόδιο δικαστήριο, Αρχή, «είναι η τραγική κατάσταση του κλάδου μας, αγγίζουσα τα όρια της εξαθλίωσης, αφού εξαιτίας της έλλειψης προσωπικού (ήδη υπάρχουν 200 κενές οργανικές θέσεις, οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν λόγω της επικείμενης συνταξιοδότησης των συναδέλφων μας) είμαστε αναγκασμένοι να εργαζόμαστε 29 ημέρες το μήνα, με μόνο μία ημέρα ανάπαυση, προκειμένου να μην αφήσουμε τον σιδηρόδρομο να μαραζώσει και τους πολίτες αυτής της Χώρας, οι οποίοι αποτελούν και το πρώτιστο μέλημά μας, χωρίς μέσο μεταφοράς».

«Αντί για βούληση εξεύρεσης λύσης» υποστηρίζει το Σωματείο Εργαζομένων «Διοίκηση και Κυβέρνηση μας εμπαίζουν, δημιουργούν προσκόμματα στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, "ρίχνοντας ο ένας το μπαλάκι στον άλλο", με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται και ο ελληνικός σιδηρόδρομος να απαξιώνεται έτι περαιτέρω».