Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χανιά: Προσωρινή απομάκρυνση του δασκάλου που χειροδίκησε σε μαθητές



Απομακρύνθηκε προσωρινά από δημοτικό σχολείο των Χανίων, στην Κρήτη, στο οποίο δίδασκε ως γυμναστής, ο δάσκαλος που χειροδίκησε σε βάρος δύο ανήλικων μαθητών.

Είχε επιχειρηθεί στο παρελθόν να απομακρυνθεί από μαθητές καθώς οι "παιδαγωγικές του μέθοδοι" ήταν γνωστές στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Η υπόθεση έγινε γνωστή μετά από καταγγελία γονέων και έφτασε μέχρι την πόρτα της διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, που αντέδρασε κινούμενη στο πλαίσιο της προβλεπόμενης διοικητικής διαδικασίας και στο μέγιστο βαθμό, ζητώντας την απομάκρυνση του δασκάλου από το σχολείο ως ότου ολοκληρωθεί η Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το περιστατικό.

Η μέγιστη ποινή που μπορεί να επιβληθεί στον δάσκαλο από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, είναι στέρηση μισθού ενός μήνα ενώ όταν ολοκληρωθεί ο έλεγχος από την υπηρεσία, μπορεί να σταλεί στο πρωτοβάθμια πειθαρχικό συμβούλιο εν συνεχεία στο δευτεροβάθμιο, ανάλογα με την απόφαση.

Ο συγκεκριμένος δάσκαλος είχε κατηγορηθεί και στο παρελθόν για χειροδικία σε βάρος μαθητών του και μάλιστα είχε διενεργηθεί ΕΔΕ η οποία ήταν αθωωτική, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες οι "παιδαγωγικές του μέθοδοι" ήταν γνωστές στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.

Όπως δήλωσε στο Flashnews.gr  ο Προϊστάμενος της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Μανώλης  Μηλιαράκης, με διαμεσολάβησή της υπηρεσίας είχε έρθει σε επικοινωνία με τον σύμβουλο φυσικής αγωγής, αρκετές φορές, ώστε να καθοδηγηθεί για το πώς πρέπει να διαχείριζεται με σωστό παιδαγωγικό τρόπο τους μαθητές και πώς να αντιμετωπίζει δύσκολες συμπεριφορές των παιδιών.

"Γνωρίζαμε την αδυναμία παιδαγωγικού ελέγχου και για να μην εκτίθονται σε κίνδυνο τα παιδιά, αξιοποιήσαμε κάποιες διοικητικές δυνατότητες", σημείωσε ο κ. Μηλιαράκης εξηγώντας οτι είχε αναζητηθεί τρόπος, στα στενά πλαίσια και τα περιθώρια που δίνει ο νόμος, ο γυμναστής να απομακρυνθεί από τους μαθητές, αναλαμβάνοντας θέση γραφείου ή αποσπώμενος στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, ώστε να διδάσκει αθλήματα στους υποψηφίους  πανελλαδικών εξετάσεων που διαγωνίζονται σε αθλήματα. 

"Προσπαθήσαμε πέρυσι με πίεση να τον τοποθετήσουμε εκει και εκείνος νόμιζε οτι όλο αυτό έγινε με σκοπό να τεθεί σε διαθεσιμότητα και στη συνέχεια να απολυθεί", σημείωσε ο κ. Μηλιαράκης προσθέτοντας οτι και φέτος σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, είχε γίνει προσπάθεια να απομακρυνθεί κάποιες μέρες από το σχολείο προσφέροντας διοικητικό έργο στην υπηρεσία. Ωστόσο και σε αυτό ήταν αρνητικός πιστεύοντας οτι γίνεται απόπειρα αποδυνάμωσής του με στόχο την απόλυσή του.

Το νέο περιστατικό με την χειροδικία σε βάρος των μαθητών, έχει ωστόσο προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση κυρίως σε γονείς και αναμένονται οι αποφάσεις των αρμόδιων οργάνων, για το πώς θα διευθετηθεί ένα θέμα που ήταν γνωστό στην εκπαιδευτική κοινότητα.