Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

H συνεργάτιδα του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές τη ζωής του



40 χρόνια η Σάκη Κυπραίου ήταν δίπλα στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, ενώ δεν έλειψε από το πλευρό του και τις τελευταίες μέρες.

Η συνεργάτιδα του πρώην πρωθυπουργού ήταν δίπλα του για να του διαβάζει την εφημερίδα του. Η ίδια μιλάει για έναν βαθιά συναισθηματικό άνθρωπο που δεν εκδηλωνόταν ενώ αποκαλύπτει λεπτομέρειες για την τρυφερή σχέση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη με την γυναίκα της ζωής του, την Μαρίκα του.

"Ποτέ δεν είχε θυμώσει, ποτέ. Δεν τον είχα δει ποτέ. Τα αντιμετώπιζε όλα με ηρεμία. Έλεγε: "θα το κάνεις" και ήταν εντολή. Δεν τολμούσαν να μην κάνουν κάτι. Αν το έλεγε έπρεπε να υλοποιηθεί" θυμάται η συνεργατίδα του.

Και συνεχίζει: "Μία μεγάλη συνάντηση, ήταν όταν ήλθε ο Μπους. Τότε με φώναξε μέσα, ήταν η πρώτη φορά, και μου ζήτησε ασπιρίνη. Ο πρόεδρος δεν έπινε φάρμακα εύκολα. Φαίνεται πως είχε στρεσαριστεί".

Η ίδια μιλάει και για την τρυφερή σχέση του με την Μαρίκα. "Την έλεγε "Κοπέρνικε" και η δε Μαρίκα του την έδειχνε την αγάπη σε όλες τις εκδηλώσεις αλλά και τον περίμενε πάντα το βράδυ ό,τι ώρα και αν γυρνούσε να φάνε μαζί. Το κουμάντο στο σπίτι το έκανε αυτός. Άφηνε την Μαρίκα αλλά αυτός έκανε ό,τι ήθελε" λέει.

"Τον αισθανόμουν πάρα πολύ κοντά. Και γι' αυτό αισθάνομαι σα να έχασα κάτι πολύ μεγάλο" λέει στην κάμερα του Alpha, συνεχίζοντας: "Συγγνώμη αλλά είμαι φορτισμένη και δε μπορώ να σας πω τα συναισθήματά μου. Είναι σαν να έχει ξεκολλήσει η ψυχή μου".

"Όλοι ορφανέψαμε. Η απώλεια του προέδρου για μας είναι κάτι το φοβερό", συνεχίζει η κ. Κυπραίου και στη συνέχεια αναφέρθηκε στο τι σκεφτόταν όταν χθες, Πέμπτη, βρέθηκε στην κηδεία στα Χανιά: "Να είμαι δυνατή σαν αυτόν αλλά δε μπορώ. Γιατί ήταν πολύ δυνατός, εγώ δεν είμαι τόσο δυνατή".

"Έκανε μια βαθιά αναπνοή κι έφυγε"

Η Σάκη Κυπραίου εξιστορείται και τις τελευταίες στιγμές του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, στο σπίτι του στην οδό Αραβαντινού: "Εγώ έφυγα 22:30 νομίζω. Ο Μανούσος θα κοιμόταν εκεί. Στον ύπνο του επάνω έκανε μια βαθιά αναπνοή, στις 01:00 η ώρα και έφυγε. Ακούω το τηλέφωνο και λέω εγώ: "Έφυγε;" και μου λέει "ναι Σάκη μου". Λέω "Μανούσο μου εσύ;". "Όχι, ο Κυριάκος". Ήταν πάρα πολύ συγκινητικό που με πήρε ο Κυριάκος".

Δείτε όλα όσα είπε στο βίντεο