Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γιατί ο Τσίπρας θέλει να φορέσει γραβάτα; -Τι του απαντούν τα κόμματα;


Ετοιμάζεται να υλοποιήσει τη δέσμευσή του-οτι θα δοθεί λύσηστο θέμα του χρέους κι είναι έτοιμος να φορέσει γραβάτα, προκαλώντας την αντίδραση των κομμάτων της αντιπολίτευσης...
 
«Είμαι αισιόδοξος. Τα μηνύματα που παίρνω είναι ότι θα έχουμε θετική έκβαση στις 22 Μαΐου», είπε ο πρωθυπουργός μιλώντας σε κοινοβουλευτικούς συντάκτες το απόγευμα (17/5) της Τετάρτης, αναφερόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup την ερχόμενη Δευτέρα. «Μάλιστα, αυτά που ακούμε είναι τόσο θετικά που μας κάνουν να ανησυχούμε, σε βαθμό που θα αναγκαστώ να φορέσω και γραβάτα», συμπλήρωσε.
 
Τα αστειάκια με την γραβάτα από το 2015
 
Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πει το 2015 ότι θα φορέσει γραβάτα μόνο «όταν κουρευτεί το χρέος», και ήταν ο μόνος ευρωπαίος ηγέτης ο οποίος εμφανιζόταν στις Συνόδους Κορυφής και στις επίσημες εκδηλώσεις χωρίς γραβάτα. Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είχε αστειευτεί με αυτή την συνήθεια του Ελληνα πρωθυπουργού, τον Μάιο του 2015, όταν πήρε τη γραβάτα του και την έβαλε μπροστά από το πουκάμισο του Ελληνα πρωθυπουργού.
 
Τον Φεβρουάριο του 2015, μία γραβάτα έκανε δώρο ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι στον Έλληνα πρωθυπουργό, μετά την ολοκλήρωση των προγραμματισμένων κοινών τους δηλώσεων, κατά την επίσκεψη του κ. Τσίπρα στη γείτονα χώρα.
 
Συγκεκριμένα, ο Ιταλός πρωθυπουργός τη στιγμή που έδωσε, εθιμοτυπικά, το δώρο του στον Έλληνα πρωθυπουργό, είπε: «Βλέπω ότι δεν φοράτε γραβάτα. Ωστόσο, είχατε πει ότι φορέσετε γραβάτα όταν θα βρείτε λύση για το πρόβλημα της Ελλάδας. Εγω θέλω να δώσω ένα χέρι βοήθειας στην Ελλάδα, που δεν σημαίνει ότι της δίνω 100% δίκιο, αλλά θέλω να είναι ένα ειλικρινές χέρι βοήθειας. Και έτσι, όταν θα έρθει η στιγμή να τελειώσει η κρίση, η οποία και θα τελειώσει, ο Αλέξης να φορά μια ιταλική γραβάτα».
 
«θα την φορέσω όταν βρεθεί λύση για την Ελλάδα» ήταν η απάντηση του Ελληνα πρωθυπουργού.
 
Αλλά και τον Σεπτέμβριο του 2015, οι υπεύθυνοι του περιπτέρου της Γ.Γ. Έρευνας και Τεχνολογίας, στη ΔΕΘ, κατάφεραν με τη βοήθεια προσομοιωτή να του... φορέσουν γραβάτα και μάλιστα σε κόκκινο χρώμα.
 
Ωστόσο, εν έτει 2017, μετά την συμφωνία για 4ο Μνημόνιο, όπως ήταν αναμενόμενο, η συγκεκριμένη δήλωση περί γραβάτας και χρέους δεν έμεινε ασχολίαστη από τα κόμματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
 
Κικίλιας: Θηλιά για τους Ελληνες
 
Χαρακτηριστικό ήταν το tweet του Βασίλη Κικίλια, ο οποίος ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter τη συγκεκριμένη φωτογραφία και έγραψε: Η γραβάτα του κ. Τσίπρα είναι θηλιά για όλους τους Έλληνες. 
Μπακογιάννη: Να χαρίσουν οι συνταξιούχοι μία γραβάτα στον Τσίπρα
 
«Δεν μπορώ να μην σχολιάσω την γελοιότητα του θέματος. Εγώ θα καλέσω όλους τους συνταξιούχους, που θα χάσουν, κατά πάσα πιθανότητα, περίπου 2,5 συντάξεις με το νέο πακέτο, όλους τους μισθωτούς, που θα χάσουν μετά βεβαιότητος έναν μισθό, από τη μείωση του αφορολογήτου, και όλους τους ανέργους, οι οποίοι δεν έχουν προοπτική δουλειάς, να χαρίσουν στον κ. Τσίπρα μία γραβάτα», είπε η Ντόρα Μπακογιάννη στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
 
«Σε περίπτωση που δεν μπορούν να την χαρίσουν, να πάνε να την αγοράσουν μεταχειρισμένη και να στείλουν στον κ. Τσίπρα γραβάτα», πρόσθεσε
 
Βούλτεψη: Ολα για πρώτη φορά τα κάνει ο κ.Τσίπρας
 
Η χθεσινή συζήτηση του πρωθυπουργού με δημοσιογράφους, σχολιάστηκε με καυστικό τρόπο από την βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη και από την βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
 
«Ο κ. Τσίπρας μας είπε πρώτα ότι δεν ψηφίσει μέτρα, χωρίς χρέος. Μετά μας είπε πως ψηφίζει μέτρα για να πάρει το χρέος. Τώρα λέει πως αν δεν πάρει το χρέος θα ξεψηφίσει. Μετά λέει ότι θα φορέσει γραβάτα, αυτάρεσκα, γιατί δήθεν θα πάρει κάτι για πρώτη φορά, για το χρέος. Σιγά! Όλα για πρώτη φορά τα κάνετε. Γραβάτα μπορεί να φορέσει για πρώτη φορά, τη φόρεσε και ο κ. Παππάς άλλωστε στην Αμερική. Αλλά είναι η πρώτη φορά που κυβέρνηση κόβει τόσα πολλά επιδόματα», επεσήμανε η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη.
 
Κανέλλη: Ήρθατε ως ελπίδα και πέσατε ως ακρίδα
 
«Έρχεται ο πρωθυπουργός στη Βουλή και μιλάει στους δημοσιογράφους- που είναι αλήτες, ρουφιάνοι δημοσιογράφοι, που βρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ- και τους λέει "too good to be true"- είναι πολύ καλό για να είναι αληθινό, για το δάνειο. Να σας πω εγώ ως δημοσιογράφος τι συμβαίνει; Τοo true to be good. Είναι πολύ αληθινό για να είναι καλό. Ήρθατε ως ελπίδα και πέσατε ως ακρίδα. Λέτε ότι θα φύγετε από επιτροπεία. Από ποια επιτροπεία φεύγετε; Δίνετε την εξουσία στον υπουργό Οικονομικών να εφαρμόζει την πολιτική των επιτρόπων, μέχρι το 75% του χρέους να αποπληρωθεί», είπε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη.
 
Θεοδωράκης: Η γραβάτα και το αμπέχωνo
 
«Τι νόημα έχει να φορέσει γραβάτα ο κ. Τσίπρας όταν όλοι γύρω του συνεχίζουν να κυκλοφορούν με αμπέχωνα και να μπλοκάρουν τις επενδύσεις;» αναρωτήθηκε, μέσω Twitter, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης.
 
Παππάς: Θα κοιτάξουμε να του πάρουμε την καλύτερη (γραβάτα)
 
Τη δήλωση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ότι θα «αναγκαστεί να φορέσει γραβάτα γιατί θα υπάρξει ρύθμιση του χρέους» σχολίασε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ ο Νίκος Παππάς. «Δεν ξέρω αν θα φορέσει γραβάτα ο Τσίπρας, ξέρω ότι μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι θα δοθεί λύση για το χρέος». «Θα κοιτάξουμε να του πάρουμε την καλύτερη (γραβάτα)» πρόσθεσε χαριτολογώντας ο υπουργός. 
 
Ζαχαριάδης: Δεν πρέπει να βιαστούμε να πανηγυρίσουμε
 
Επιφυλακτικός παρουσιάστηκε και ο διευθυντής της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης σε σχέση με το αν τελικά φορέσει γραβάτα ο κύριος Τσίπρας.
 
«Δεν πρέπει να βιαστούμε να πανηγυρίσουμε χρειάζονται προσοχή στις κινήσεις για τη ρύθμιση του χρέους είμαστε κοντά στην κανονικοποίηση του αλλά χρειάζεται να είμαστε προσεκτικοί», τόνισε.