Τρίτη 05 Μαρτίου 2024 -

Για ξέπλυμα χρήματος διώκονται εφοριακοί στη ΘεσσαλονίκηΗ δίωξη, την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος, συνδέεται με «ύποπτες» καταθέσεις που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους, κατόπιν άρσης του τραπεζικού απορρήτου
Ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ασκήθηκε σε βάρος δυο εφοριακών της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με όσα έγινα γνωστά τα ονόματα των εφοριακών ενεπλάκησαν κατά το παρελθόν στην υπόθεση με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ.

Η δίωξη, την οποία παρήγγειλε ο εισαγγελέας αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αργύρης Δημόπουλος, συνδέεται με «ύποπτες» καταθέσεις που βρέθηκαν σε λογαριασμούς τους, κατόπιν άρσης του τραπεζικού απορρήτου.

Τα επιλήψιμα ποσά προσεγγίζον αντιστοίχως τις 400 και τις 100 χιλιάδες ευρώ και αφορούν το διάστημα 1998 έως 2002.

Επιπλέον, από την ίδια έρευνα προέκυψαν «ύποπτες» καταθέσεις σε λογαριασμούς ενός τρίτου εφοριακού της ίδιας ΔΟΥ, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για απιστία στην υπηρεσία, ενώ ο συγκεκριμένος έχει καταδικαστεί αμετακλήτως για ψευδή δήλωση πόθεν έσχες.