Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γεροβασίλη: Οι αποφάσεις για Μουζάλα θα ληφθούν μετά τη Σύνοδο Κορυφής



Μετά τη Σύνοδο Κορυφής, που θα πραγματοποιηθεί 17-18 Μαρτίου στις Βρυξέλλες, θα λάβει ο πρωθυπουργός της αποφάσεις του για το θέμα Μουζάλα, όπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη.

Διαβεβαίωσε δε ότι δεν τίθεται θέμα κυβερνητικής συνοχής. Η Ολγα Γεροβασίλη τόνισε ότι ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Μεταναστευτικής Πολιτικής παραδέχθηκε δημόσια το λεκτικό σφάλμα του και ζήτησε δημοσίως συγγνώμη.

Επεσήμανε επίσης, ότι κατά την συνάντηση που είχε ο Πρωθυπουργός με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο κ. Καμμένος επέμεινε στην άποψή του προσθέτοντας πως ο κ. Τσίπρας «κατανοεί και συμμερίζεται την ευαισθησία του κ. Καμμένου, των ΑΝΕΛ και του ελληνικού λαού» για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

Επαναβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση, παραμένει σταθερή στη θέση για την ονομασία της γείτονος χώρας, αλλά πρόσθεσε: «Σήμερα, ωστόσο, αυτό που προέχει είναι η διαχείριση της προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης» τονίζοντας πως «απόλυτη προτεραιότητα του Πρωθυπουργού αποτελεί η επιτυχής έκβαση της Συνόδου Κορυφής, αύριο και μεθαύριο».

Οπως ανακοίνωσε «οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά την επιστροφή του πρωθυπουργού» από την Σύνοδο Κορυφής. Διαβεβαίωσε επίσης ότι «δεν τίθεται θέμα σχέσεων των δύο εταίρων» (ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ». Επικαλούμενη την δήλωση του Πάνου Καμμένου, ότι έχει εμπιστοσύνη στην κυβέρνηση αλλά όχι στον κ. Μουζάλα, η Ολγα Γεροβασίλη τόνισε ότι δεν κινδυνεύει να διαλυθεί η κυβερνητική συνοχή.