Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γερμανικός Τουρισμός: +4% οι κρατήσεις για Ηράκλειο τον Σεπτέμβριο, -1% για Ρόδο



Αύξηση 4% για Ηράκλειο και μείωση 1% για Ρόδο κατέγραψαν οι κρατήσεις στη γερμανική αγορά τον Σεπτέμβριο, έναντι του ίδιου μήνα πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει για τις κρατήσεις στα κυριότερα αεροδρόμια των προορισμών των Γερμανών η TravelTainment.

Εντυπωσιακή αύξηση τον περασμένο μήνα είχε η Μαδέιρα, με το πορτογαλικό νησί να έχει αύξηση 36% στις κρατήσεις. Ισχυρή ανάπτυξη καταγράφηκε επίσης για τα αεροδρόμια στην Πάλμα (+ 24%), Λας Πάλμας (+ 16%) και Νότια Τενερίφη (+ 17%). Για το αεροδρόμιο Χουργκάντα της Αιγύπτου συνεχίσθηκε η πτωτικά τάση με μείωση 21%.

Οι κρατήσεις στην Αττάλεια της Τουρκίας ήταν μειωμένες μόλις κατά 4%, γεγονός που υποδηλώνει ότι η ζήτηση για Τουρκία αρχίζει να ανεβαίνει στη γερμανική αγορά. Αναλογη εικόνα έχουν δώσει και οι Γερμανοί ταξιδιωτικοί πράκτορες, που αναφέρουν ότι μετά από μια ταραχώδη χρονιά διαπιστώνεται αύξηση πωλήσεων για τον Οκτώβριο στην Αττάλεια.

Η εταιρεία ερευνών αγορών GfK, πάντως, αναφέρει ότι συνολικά οι πωλήσεις πακέτων διακοπών στη Γερμανία το καλοκαίρι ήταν μειωμένες κατά 7% και οι κρατήσεις διακοπών τελευταίας στιγμής για αναχωρήσεις το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο δεν θα έχουν μεγάλη επίδραση στα έσοδα των ταξιδιωτικών γραφείων φέτος.