Πέμπτη 07 Ιουλίου 2022 -

Γεωργιάδης: Προσκαλεί στελέχη του Ποταμιού για σύμπραξηΑνοιχτή πρόσκληση απηύθυνε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ  Άδωνις Γεωργιάδης στα στελέχη του Ποταμιού για να ενώσουν τις δυνάμεις τους.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στην "Καθημερινή της Κυριακής", επικαλείται τη δική του εμπειρία στον ΛΑΟΣ και, υπονοώντας ότι η πόλωση στο εξής με τον ΣΥΡΙΖΑ θα συντρίψει τα μικρά κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, καλεί τον Σταύρο Θεοδωράκη να σκεφτεί ενόψει του συνεδρίου του ότι την επόμενη εκλογική μάχη «πρέπει να τη δώσουμε όλες μαζί οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις έναντι του λαϊκισμού των κ. Τσίπρα και Καμμένου». Με το ίδιο σκεπτικό, ο κ. Γεωργιάδης επί της ουσίας προαναγγέλλει μια γενναία ανανέωση της ΝΔ σε υποψηφίους, εφόσον οι επόμενες εκλογές γίνουν με σταυρό προτίμησης.

Ερωτηθείς για τη στάση που θα κρατήσει η ΝΔ έναντι του ασφαλιστικού, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε πως "εμείς θα καταθέσουμε την πρότασή μας αφού καταλήξει η κυβέρνηση με την τρόικα. Για να είμαι όμως ξεκάθαρος ως προς τις γενικές μας αρχές, υποστηρίζουμε τη μείωση των φόρων, τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τη μείωση των δημόσιων δαπανών, κάποιες εκ των οποίων προφανώς θα είναι επώδυνες".

Όσον αφορά τη διαπραγμάτευση της κυβέρνησης με τους τροϊκανούς, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας υπογραμμίζει πως, από την πείρα του, "η διαπραγμάτευση έχει κολλήσει, και αυτό με ανησυχεί πολύ. Ο κ. Τσίπρας έπρεπε να είχε κλείσει την αξιολόγηση από τον Νοέμβριο. Έχει χάσει πολύτιμο χρόνο και κάθε μέρα που περνά θα είναι πιο δύσκολη όχι μόνο για εκείνον και το κόμμα, αλλά δυστυχώς και για τη χώρα".