Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Γαβρόγλου: Έως τις 15 Μαρτίου η προκήρυξη για 4.500 εκπαιδευτικούς



Σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, πράξη υπουργικού συμβουλίου θα κατοχυρώσει τη δυνατότητα προκήρυξης 5.250 μόνιμων θέσεων εκπαιδευτικών για το 2020.

Άμεσα προχωρά η προκήρυξη του ΑΣΕΠ για το διορισμό 4.500 εκπαιδευτικών, σύμφωνα με τον υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου.

«Προχωράμε άμεσα στο διορισμό των 4500 εκπαιδευτικών. Έως τις 15 Μαρτίου θα έχει ανοίξει η προκήρυξη μέσω ΑΣΕΠ», τόνισε ο υπουργός Παιδείας, μιλώντας στο 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Φλώρινας.

Ο κ. Γαβρόγλου ανακοίνωσε επίσης, ότι μετά από συνεννόηση με την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, θα εκδοθεί μία πράξη υπουργικού συμβουλίου, που θα κατοχυρώνει τη δυνατότητα προκήρυξης των 5.250 μόνιμων θέσεων εκπαιδευτικών, για τις προσλήψεις που έχουν προγραμματιστεί για το 2020.
Στηλίτευσε τη ΝΔ ότι δεν απάντησε στη δική του έκκληση να υπάρξει δέσμευση προκειμένου ανεξαρτήτως ποιο κόμμα θα βρίσκεται στην κυβέρνηση να γίνουν 15.000 προσλήψεις εκπαιδευτικών με άξονα διορισμού έως το 2022.

Χαιρέτισε το φορτίο το οποίο όπως είπε σήκωσαν κάποιοι εκπαιδευτικοί και είχε ως αποτέλεσμα η εκπαίδευση να είναι ο μοναδικός πυλώνας «που στα σκληρά χρόνια των μνημονίων δεν κατάρρευσε».

Σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο κ. Γαβρόγλου εξήγησε στους μαθητές ότι θα συνεχίσουν να υφίστανται τα ποσοστά, αλλά για τα ΑΕΙ της χώρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ — ΜΠΕ, εξήγησε αναλυτικά τον θεσμό των διετών προγραμμάτων σπουδών για τους αποφοίτους των ΕΠΑΛ που θα λειτουργήσουν από τον Σεπτέμβριο στα περισσότερα πανεπιστήμια της χώρας, όπου θα παρέχουν εκτός του πτυχίου Ειδικότητας και την επαγγελματική άδεια χωρίς να χρειάζεται ο απόφοιτος να δίνει εξετάσεις πιστοποίησης.