Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Φρούριο» το Βελλίδειο για την ομιλία Τσίπρα στο Thessaloniki Summit



Κλειστή είναι αυτή την ώρα η Λεωφόρος Στρατού μπροστά από το Βελλιδειο Συνεδριακό Κέντρο.

Αυτή την ώρα η κίνηση στους δρόμους της πόλης είναι αυξημένη, ενώ η Τροχαία βρίσκεται επί ποδός για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας, ενώ έχουν τροποποιηθεί αλλαγές στα δρομολόγια των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.

Τα μέτρα της Αστυνομίας είναι αυξημένα και η είσοδος στο Συνεδριακό Κέντρο επιτρέπεται μόνο σε προσκεκλημένους και διαπιστευμένους δημοσιογράφους. Να σημειωθεί ότι  γύρω από το Βελλιδείου, υπάρχουν κλούβες των ΜΑΤ ενώ είναι προγραμματισμένη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, με αφορμή το 3ο Thessalloniki Summit.

Ο Αλέξης Τσίπρας προσέρχεται στο Βελλίδειο για το 3ο Thessaloniki Summit 2018 -Konstantinos Tsakalidis / SOOC

Τσίπρας: Τέλος στα μέτρα λιτότητας, ο προϋπολογισμός μόνο ελαφρύνσεις

Στην ομιλία του στο 3ο Thessaloniki Summit 2018, ο Αλ. Τσίπρας τόνισε ότι «η χώρα για πρώτη φορά μετά από οκτώ χρόνια βρίσκεται εκτός μνημονίων».

Είπε ότι "πετύχαμε παράλληλα μια συμφωνία για το χρέος που μας ανοίγει ένα καθαρό διάδρομο δεκαπενταετίας" και πως για πρώτη φορά έχουμε μια ρύθμιση για το χρέος που το καθιστά βιώσιμο και διαχειρίσμο.

Σημείωσε ότι "το σημαντικότερο, με την επιτυχή ολοκλήρωση του τρίτου προγράμματος, σε αντίθεση με τα δυο προηγούμενα, βρίσκονται πλέον στα χέρια μας τα εργαλεία οικονομικής πολιτικής".

Υπογράμμισε πως το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε ένα πιο αισιόδοξο περιβάλλον θα αποτυπωθεί για πρώτη φορά στο φετινό προϋπολογισμό.

«Όπου όχι μόνο δε θα περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας αλλά μέτρα σημαντικών και αναγκαίων ελαφρύνσεων που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στη πραγματική οικονομία». Ελαφρύνσεων, όπως είπε, όχι μόνο για τους πιο αδύναμους αλλά και για την μεσαία τάξη και την επιχειρηματικότητα.

Επισήμανε ακόμη ότι έγινε πράξη το αίτημα του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος να γίνει κοινωνικός εταίρος.