Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Φωτογραφίες ντοκουμέντο: To μοιραίο ελικόπτερο πριν από 24 ώρες



Δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που χθες στην Αττική Οδό ήρθαν αντιμέτωποι με ένα πρωτόγνωρο θέαμα.

Ενώ οδηγούσαν δίπλα τους περνούσε ένα όχημα που έσερνε με τρέιλερ ένα ελικόπτερο. Πρόκειται για το ελικόπτερο που έπεσε σήμερα στον Σχοινιά παρασύροντας στον θάνατο δύο ανθρώπους!

Το ελικόπτερο μεταφέρθηκε μέσω της Αττικής Οδού στην περιοχή του Μαραθώνα την Πέμπτη, 24 ώρες πριν το μοιραίο δυστύχημα. Προκαλεί πάντως ερωτήματα το γεγονός ότι μεταφέρθηκε με αυτόν τον τρόπο στο σημείο και δεν πέταξε μέχρι εκεί.

Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι πώς δεν εντοπίστηκε το ελικόπτερο ενώ μεταφερόταν στην Αττική Οδό και δεν ενημερώθηκαν οι αρμόδιες αρχές της Τροχαίας. 

Το βέβαιον είναι ότι απαγορεύεται η μεταφορά ελικοπτέρου με αυτόν τον τρόπο.

Το εντελώς αυτοσχέδιο τρέιλερ μεταφοράς του ελικοπτέρου από ένα επιβατικό αυτοκίνητο θα πρέπει να θεωρηθεί δείγμα ερασιτεχνισμού και κακής οργάνωσης.

Το ελικόπτερο μεταφέρεται χωρίς τα πτερύγια τα οποία λύνονται και δένονται. Δυνητικά, το γεγονός αυτό μπορεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα αφού η συναρμολόγηση των μερών του ελικοπτέρου ενδέχεται να μην είναι η ενδεδειγμένη.

Τέλος, πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πιλότος του ελικοπτέρου -που όπως φαίνεται στο βίντεο πετούσε πολύ χαμηλά και προσέκρουσε σε καλώδια της ΔΕΗ- είχε καρδιολογικό πρόβλημα και δεν του ανανέωναν το medical.