Τρίτη 14 Μαΐου 2024 -

Φονικός σεισμός: Αγώνας δρόμου για να αποκατασταθούν οι ζημιές



Το νησί του Ιπποκράτη μετρά της πληγές του μετά το πέρασμα του φονικού σεισμού.

Η Κως δίνει μάχη με τον χρόνο δίνει προκειμένου να συνέλθει από τις συνέπειες του φονικού καταστρεπτικού σεισμού των 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε το νησί. 

Η μεγάλη προσπάθεια, μετά τη ανάσυρση των δύο νεκρών και την μεταφορά των 100 περίπου τραυματιών σε νοσοκομεία είναι να αντιμετωπιστούν οι ζημιές σε οικίες αλλά και στην υποδομή του νησιού ενώ κυρίως έχει πληγεί η πρωτεύουσα.

 

 

Υπουργείο Ναυτιλίας: «Εκτεταμένες οι ζημιές στο λιμάνι»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας το λιμάνι έχει υποστεί εκτεταμένες ζημιές και εκφράζεται η άποψη ότι ως το τέλος της ημέρας θα έχει αποκατασταθεί η ακτοπλοΐκή συγκοινωνία.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου σημειώνεται ακόμη ότι «το επιβατικό λιμάνι και ο προβλήτας Shengen έχουν υποστεί εκτεταμένες ζημιές. Έχουν σημειωθεί καθιζήσεις σε πολλά σημεία και έντονες ρηγματώσεις σχεδόν σε όλη την επιφάνεια της χερσαίας λιμενικής ζώνης. Το κτίριο του ελέγχου διαβατηρίων και του τελωνειακού ελέγχου χαρακτηρίστηκαν επικίνδυνα, μετά την πρώτη αυτοψία. Τα μεγάλα επιβατηγά-οχηματαγωγά πλοία που συνδέουν την Κω με τον Πειραιά προσεγγίζουν στο λιμάνι της Κεφάλου και στο Μαστιχάρι, κατά περίπτωση. Η μετακίνηση των επιβατών, στη συνέχεια, προς την πόλη της Κω γίνεται δωρεάν».