Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις



Από σήμερα μέχρι και την Πέμπτη 4 Ιουλίου θα μπορούν να κάνουν τις αιτήσεις τους οι δικαιούχοι του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος των 1.000 ευρώ για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019. Προϋπόθεση για την υποβολή αίτησης είναι ο φοιτητής να είναι κάτοχος ακαδημαϊκής ταυτότητας σε ισχύ και κάτοχος ΑΦΜ, αλλά και να είναι Έλληνας πολίτης (ή υπήκοος χώρας της ΕΕ) – το κριτήριο της υπηκοότητας αφορά μόνο τον φοιτητή και όχι τους γονείς του.

Σημαντικό είναι ότι πριν από την υποβολή της αίτησης θα πρέπει να έχει υποβληθεί η φετινή φορολογική δήλωση.

Σε περίπτωση διαζευγμένων ή εν διαστάσει συζύγων δικαιούχος του επιδόματος είναι ο γονέας τον οποίο βαρύνει ο φοιτητής και τον εμφανίζει ως προστατευόμενο μέλος. Κατ’ εξαίρεση δικαιούχος θα είναι ο ίδιος ο φοιτητής εφόσον: είναι ορφανός από τους δύο γονείς, ή οι γονείς του είναι κάτοικοι εξωτερικού, ή είναι πάνω από 25 ετών, ή είναι υπόχρεος σε υποβολή φορολογικής δήλωσης και δεν θεωρείται εξαρτώμενο μέλος.

Η διαδικασία θα γίνει ηλεκτρονικά μέσω της ειδικής εφαρμογής στη σελίδα stegastiko.minedu.gov.gr, ή μέσω της ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (minedu.gov.gr). Για τη αίτηση χρησιμοποιείται το όνομα χρήστη και ο κωδικός που αντιστοιχούν στις υπηρεσίες του TAXISnet.