Τρίτη 16 Απριλίου 2024 -

Φλώρινα: Σπείρα αλλοδαπών έκρυβε οπλοστάσιο και 33 κιλά χασίς



Το ενδεχόμενο εμπλοκής σε ένοπλες ληστείες, την πώληση οπλισμού και άλλα «βαριά» αδικήματα σε περιοχές της βόρειας Ελλάδας, διερευνούν οι αστυνομικοί του τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής για μια σπείρα αλλοδαπών που έκρυβαν ένα οπλοστάσιο με πολυβόλα και Κλάσνικοφ στην ίδια υπαίθρια «καβάντζα» όπου είχαν κρύψει και μεγάλη ποσότητα χασίς!

Οι άνδρες της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος Φλώρινας ήταν αυτοί που είχαν πληροφορίες για την δράση κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών και όπλων και ακολούθησαν τα ίχνη ενός 34χρονου αλλοδαπού, τον οποίο εντόπισαν το πρωί της Τετάρτης να πλησιάζει με Ι.Χ. αυτοκίνητο σε μια αγροτική περιοχή της Θεσσαλονίκης. Ο ύποπτος χώθηκε σε μια θαμνώδη έκταση απ' όπου παρέλαβε μια συσκευασία με κάνναβη, την μετέφερε σε άλλο σημείο όπου την έκρυψε και μπήκε ξανά στο όχημά του.
Οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τον συλλάβουν, αλλά πάτησε γκάζι και τράπηκε σε φυγή καταφέρνοντας να διαφύγει, παρά την καταδίωξη που ακολούθησε. Το αυτοκίνητο βρέθηκε εγκαταλελειμμένο λίγο αργότερα σε άλλη περιοχή της Θεσσαλονίκης, κατασχέθηκε και τα αποτυπώματα που βρέθηκαν αποκάλυψαν την ταυτότητα του 34χρονου ο οποίος αναζητείται.

Την ίδια ώρα, όμως, στο σημείο όπου ήταν κρυμμένα το χασίς και τα όπλα έφτασε ένα δεύτερο Ι.Χ. αυτοκίνητο με άλλους δυο αλλοδαπούς, τον 25χρονο οδηγό και τον 32χρονο συνοδηγό του, οι οποίοι κατέβηκαν για να ελέγξουν αν ήταν όλα στη θέση τους και στη συνέχεια έφυγαν με μεγάλη ταχύτητα. Με επιχείρηση στην οποία συμμετείχε και η Άμεση Δράση Θεσσαλονίκης, το όχημά τους ακινητοποιήθηκε και συνελήφθησαν. Στην κατοχή τους βρέθηκαν 2.025 ευρώ και κατασχέθηκαν, όπως και πέντε κινητά με έξι κάρτες SIM και ένα σπρέι πιπεριού, καθώς και τα δυο αυτοκίνητα.
Στην υπαίθρια «καβάντζα», οι αστυνομικοί κατέσχεσαν 33 κιλά και 140 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης και το οπλοστάσιο το οποίο περιλάμβανε πέντε πολεμικά όπλα, τέσσερα εκ των οποίων τυφέκια Καλάσνικοφ και ένα πολυβόλο PMK, τρία πιστόλια, οκτώ γεμιστήρες και 267 φυσίγγια. Σε βάρος των τριών αλλοδαπών σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, καθώς και κατοχή - διακίνηση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών και όπλων, όλα σε βαθμό κακουργήματος, και οι δυο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

Speira-oplostasio-xasis4Speira-oplostasio-xasis5Speira-oplostasio-xasis3