Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Ευάγγελος Βενιζέλος - Ντόρα Μπακογιάννη: Υπέρ της αναδοχής παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια



Υπέρ της νομοθετικής ρύθμισης που αναγνωρίζει το δικαίωμα αναδοχής παιδιών και σε ομόφυλα ζευγάρια τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης τάχθηκαν στην Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος και η Ντόρα Μπακογιάννη.

Από το βήμα της Βουλής, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατό νομικά να εξαιρεθούν τα ομόφυλα ζευγάρια με σύμφωνο συμβίωσης από το δικαίωμα στην αναδοχή . «Ο νόμος δεν μπορεί να κάνει διάκριση μεταξύ ετερόφυλων και ομόφυλων οικογενειών ως εν δυνάμει αναδόχων» τόνισε ο κ. Βενιζέλος. «Η γραμμή μας πρέπει να είναι η προστασία των δικαιωμάτων» είπε και συμπλήρωσε: «δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα μιας κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας». «Δεν μπορούμε να είμαστε υπερευαίσθητοι σε μορφές όπως η αναδοχή» τόνισε στο ίδιο πνεύμα και θύμισε το δράμα της κοπέλας στην Κύπρο που αυτοκτόνησε ενώ ήταν σε αναδοχή από έγγαμη οικογένεια κληρικού. «Η συνταγματική και η νομοθετική ηθική στα κράτη-μέλη της ΕΕ δεν είναι ούτε η ατομική ηθική του καθενός, ούτε η ηθική των χριστιανικών Εκκλησιών ούτε η ηθική της Ορθόδοξης Εκκλησίας» συμπλήρωσε ο κ. Βενιζέλος.

Στον ίδιο τόνο κυμάνθηκε και η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη, η οποία δήλωσε ότι συμμερίζεται τις απόψεις του κ. Βενιζέλου για την αναδοχή από ομόφυλα ζευγάρια. Η κ. Μπακογιάννη, διαφοροποιήθηκε από το κόμμα της, τη ΝΔ, που αναμένεται να καταψηφίσει τη σχετική διάταξη και ζητά, μάλιστα, να αποσυρθεί. «Η πολιτική δεν γίνεται στο κενό» ανέφερε η βουλευτής της ΝΔ και διασαφήνισε ότι η ενημέρωση της κοινωνίας αποτελεί υποχρέωση των βουλευτών.