Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εξέλιξη – σοκ στην υπόθεση της μικρής Μαντλίν



Νέες σοκαριστικές εξελίξεις στην υπόθεση εξαφάνισης της μικρής Μαντλίν...

Ειδική ομάδα Βρετανών ντετέκτιβ «σαρώνουν» την Ευρώπη προκειμένου να βρουν κάποιο ίχνος της μικρής Μαντλίν, που είναι εξαφανισμένη από το 2007, και της μυστηριώδους «γυναίκας με τα μωβ» που φαίνεται ότι αποτελεί πρόσωπο – «κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης.

«Δεν είμαι εγώ αυτή που ψάχνετε», λέει η Luisa Todorov, σερβιτόρα στο επάγγελμα, η οποία σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει ο εγκληματολόγος Heriberto Janosch Gonzalez είναι η «γυναίκα με τα μωβ». Η Todorov που εξακολουθεί να μένει μόλις 1,5 χλμ από το θέρετρο Praia da Luz της Πορτογαλίας, δούλευε μαζί με τον άνδρα της την περίοδο που εξαφανίστηκε η μικρή Μαντλίν, στο πορτογαλικό θέρετρο. Έπειτα από την εξαφάνιση ο 48χρονος άνδρας της μετακόμισε στην Βουλγαρία, από όπου και κατάγεται.

Η ίδια υποστήριξε στα βρετανικά Μέσα ότι έδωσε κατάθεση στις Αρχές αμέσως μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, αλλά οι πληροφορίες που έδωσε δεν γνωρίζει εάν βοήθησαν τις έρευνες. «Δεν έχω ιδέα ποια είναι η γυναίκα με τα μωβ, πάντως σίγουρα δεν είμαι εγώ», είπε στην Mirror η σερβιτόρα.

Ποια ήταν η γυναίκα με τα μωβ

Ήταν 8 το απόγευμα, όταν η Jenny Murat, μία Βρετανίδα που ζούσε στην Praia da Luz πρόσεξε μία γυναίκα να κοιτά επίμονα προς ένα συγκεκριμένο διαμέρισμα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα Ocean Club.

«Είδα αυτή τη γυναίκα να κάθεται στη μέση του δρόμου», ανέφερε η Murat και πρόσθεσε, «μου τράβηξε το βλέμμα γιατί ήταν ντυμένη στα μωβ και γιατί είναι ασυνήθιστο να κάθεται μία γυναίκα μόνη στο resort και να κοιτά ένα τοίχο».

Λίγες ώρες αργότερα η μικρή Μαντλίν Μακάν εξαφανίστηκε από το διαμέρισμα των γονιών της.

«Την επόμενη ημέρα, ακούσαμε ότι ένα μικρό κορίτσι χάθηκε και στη συνέχεια είπα στους αστυνομικούς για τη γυναίκα που είχα δει. Ήταν περίεργο να στέκεται εκεί μια γυναίκα μόνη της. Δεν την αναγνώρισα και δεν έχω κανένα στοιχείο για την ταυτότητά της αλλά φαίνεται λίγο ύποπτη. Αν αποτελεί σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση, ελπίζω η αστυνομία να την βρει, όπου κι αν βρίσκεται».

Αυτή η μαρτυρία της Murat αποτέλεσε αφορμή για τη νέα χρηματοδότηση των ερευνών για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, καθώς η μυστηριώδης γυναίκα με τα μωβ θεωρείται από τους αστυνομικούς πρόσωπο «κλειδί».