Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Εξάρχεια: Ενέδρα θανάτου στον έμπορο ναρκωτικών. Δύο σενάρια εξετάζουν οι αρχές



Παλιός γνώριμος στην αστυνομία, για ναρκωτικά, βίαιες επιθέσεις και σωρεία άλλων αδικημάτων, ήταν το θύμα της δολοφονικής επίθεσης στα Εξάρχεια, ο οποίος ταυτοποιήθηκε από την έρευνα που διενεργεί η Ασφάλεια Αττικής.

Πρόκειται για έναν 36χρονο Αιγύπτιο, ο οποίος είχε συλληφθεί πέντε φορές στο παρελθόν, για διακίνηση ναρκωτικών, παράβαση του νόμου περί όπλων και αλλοδαπών, καθώς και για επικίνδυνες σωματικές βλάβες.

Οι αστυνομικοί στο σημείο του εγκλήματος εντόπισαν ένα κλειδί, το οποίο πάνω έγραφε «Ερεσού». Έτσι ερεύνησαν ένα προς ένα τα διαμερίσματα προκειμένου να καταλήξουν στο σπίτι του θύματος. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο σπίτι οι αστυνομικοί εντόπισαν όπλα τα οποία και μετέφεραν στο εργαστήριο για ανάλυση.

Το κίνητρο της δολοφονίας δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί, αλλά οι αρμόδιοι αξιωματικοί εκτιμούν ότι πρόκειται πιθανότατα για ξεκαθάρισμα λογαριασμών που σχετίζονται μάλλον με ναρκωτικά .

Το θύμα, ήταν γνωστό ως «Χαμπίμπι», γνώριμη φιγούρα της πλατείας, καθώς, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, κυκλοφορούσε καθημερινά κρατώντας ένα μπρελόκ που έπαιζε στα χέρια του, ενώ διακινούσε ποσότητες ναρκωτικών. AlleshMohamed του Soledi γεννηθείς το 1980 στην Αίγυπτο, ήταν ένα από τα ονοματεπώνυμα, με διάφορες παραλλαγές κάθε φορά που είχε δώσει κατά τη διάρκεια των πέντε συλλήψεων.

Aπό την αστυνομία εξετάζεται, εκτός των άλλων, αν το θύμα είναι το ίδιο πρόσωπο για το οποίο έχουν γίνει αναφορές από τον χώρο των αντιεξουσιαστών, μέσω ιστοσελίδων στο διαδίκτυο, για αιματηρές επιθέσεις στα Εξάρχεια. Ειδικότερα αναφέρουν για έναν Αιγύπτιο, έμπορο ναρκωτικών, που έχει πρωταγωνιστήσει σε μαχαιρώματα και άλλες επιθέσεις, οι οποίες μάλιστα προκάλεσαν και κινητοποιήσεις κατά των εμπόρων και της διακίνησης ναρκωτικών στην περιοχή.

Συγκεκριμένα, γνωστή μορφή του αντιεξουσιαστικού χώρου δημοσίευσε τον Φεβρουάριο του 2016 άρθρο στην ιστοσελίδα της εφημερίδας «Ποντίκι», μέσω του οποίου κατήγγειλε ότι εκείνος και δύο σύντροφοί του δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρια από μέλη της μαφίας ναρκωτικών στην πλατεία. Ο λόγος που τους επιτέθηκαν, σύμφωνα με το ίδιο άρθρο, ήταν γιατί οι αντιεξουσιαστές προσπάθησαν να προστατεύσουν μία κοπέλα που έπεσε θύμα σεξιστικών σχολίων από ναρκέμπορους.

Για τα περιστατικά αυτά πάντως δεν έχουν γίνει επίσημες καταγγελίες στην αστυνομία, σύμφωνα με ανώτατο αξιωματικό.

Ο 36χρονος δέχτηκε επίθεση στις 11.30 το πρωί στον πεζόδρομο της οδού Θεμιστοκλέους 88, από δύο άτομα τα οποία είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους και επέβαιναν σε μοτοσικλέτα και τον πυροβόλησαν με πιστόλι, με αποτέλεσμα να δεχθεί δύο σφαίρες στο κεφάλι και να αφήσει την τελευταία του πνοή λίγο αργότερα στο νοσοκομείο.