Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Εξαφάνιση ανήλικων: Αναζητούνται ένα βρέφος και ένα 6χρονο



Δύο ανήλικους, εκ των οποίων μάλιστα ο ένας βρέφοςμόλις 6 μηνών, που χάθηκαν σε ναυάγιο στο Φαρμακονήσι αναζητά το Χαμόγελο του Παιδιού.

Πρόκειται για δυο αδέρφια, τον Μοχάμεντ και τον Αμπάς Αλκαφάντζι που αγνοούνται μετά από ναυάγιο που σημειώθηκε τον Σεπτέμβριο στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά του Φαρμακονησίου. Ο έξι μηνών Μοχάμεντ Αλκαφάντζι, έχει ύψος 40 εκατοστά, ζυγίζει 3,5 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια. Φορούσε πάνα και φανελάκι με το σχέδιο του Mickey. Ο 6χρονος Αμπάς έχει ύψος 70 εκατοστά, ζυγίζει 30 κιλά, έχει μαύρα μαλλιά και μαύρα μάτια. Φορούσε κίτρινη μπλούζα, μαύρη ζακέτα, τζιν παντελόνι και ασημί αθλητικά παπούτσια.

Τα  τελευταία  δύο  χρόνια  στην  Ελλάδα  και  στις  γειτονικές  χώρες  της  Μεσογείου  υπάρχει  αύξηση των  προσφύγων και των  μεταναστών  που  φθάνουν δια  θαλάσσης,  πολλοί  από  αυτούς  έχοντας  στόχο να μετακινηθούν σε άλλα Κράτη-μέλη της ΕΕ. Το 2015, περίπου 1.000.000 πρόσφυγες και μετανάστες έφθασαν στην Ελλάδα δια θαλάσσης υπό αυξημένες συνθήκες επικινδυνότητας, εκ των οποίων το 34% είναι γυναίκες και παιδιά.

Όπως αναφέρει το Χαμόγελο, τπό αυτές τις συνθήκες, είναι αυτονόητο ότι τα παιδιά διατρέχουν μεγάλο κίνδυνο να εξαφανιστούν ή να πέσουν θύματα παράνομης διακίνησης ή εμπορίας. Εστιάζουμε, ιδιαιτέρως, στα παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες, τους ασυνόδευτους ανηλίκους και τα παιδιά εν κινήσει και χωρίς γονική φροντίδα. Στην πλειοψηφία αυτών των περιπτώσεων απαιτείται διεθνής συνεργασία και συντονισμός με τις αρχές και άλλους μη-κυβερνητικούς οργανισμούς. «Το Χαμόγελο Του Παιδιού» αναλαμβάνει την πρωτοβουλία μέσω της  «Ευρωπαϊκής Γραμμής Για Τα Εξαφανισμένα Παιδιά – 116000», να ξεκινήσει διεθνή κινητοποίηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων, στοχεύοντας στον εντοπισμό των εξαφανισμένων ασυνόδευτων ανηλίκων-προσφύγων.