Κυριακή 16 Ιουνίου 2024 -

Ετοίμαζαν απαγωγές οι τρομοκράτες! Στον Μαραθώνα και το τζιπ Παλαιοκώστα



Σημειωματάριο με χειρόγραφες σημειώσεις από τις οποίες προκύπτουν προσωπικά στοιχεία ατόμων τα οποία αποτελούσαν μελλοντικούς στόχους απαγωγών και είναι πολιτικοί, επιχειρηματίες και οικονομικοί παράγοντες, βρέθηκαν στη γιάφκα του Μαραθώνα.

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ερευνών της αντιτρομοκρατικής που διενεργούνται κατόπιν παραγγελίας των εισαγγελικών αρχών, βρέθηκε στο σπίτι αποθήκη το σημειωματάριο στο οποίο υπάρχουν και αναλυτικές οδηγίες για όλα τα στάδια εκτέλεσης των σχεδίων απαγωγής. Ολο το νέο προανακριτικό υλικό θα υποβληθεί αρμοδίως.

Στη γιάφκα βρέθηκε και αυτοκίνητο του Βασίλη Παλαιοκώστα. Πρόκειται για ένα μαύρο JEEP CHEROKEE, που είχε κλαπεί από την περιοχή Χαριλάου Θεσσαλονίκης στις 17 Οκτωβρίου 2007.

Αυτό το όχημα, σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., φαίνεται να ήταν στην ίδια «φουρνιά» τριών κλεμμένων οχημάτων, που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή του βιομήχανου Γιώργου Μυλωνά και σε ληστείες. Ένα από αυτά κατέληξε στον Νίκο Μαζιώτη, με το οποίο θα επιχειρούσε αιματηρή επίθεση εναντίον αστυνομικών πίσω από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής.