Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Έσπασε η απεργία της ΠΝΟ στο Ιόνιο. Εκτακτα δρομολόγια



«Εσπασε» η συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας στα νησιά του Ιονίου και συγκεκριμένα στη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά Μέσα, νωρίς το πρωί της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν έκτακτα δρομολόγια από το λιμάνι της Ζακύνθου και από τον Πόρο Κεφαλονιάς προς Κυλλήνη και αντίστοιχα από την Κυλλήνη προς τη Ζάκυνθο.

Οι ναυτιλιακές εταιρείες στις ανακοινώσεις τους εξηγούν ότι προέβησαν σε αυτή την κίνηση έπειτα από τον πολυήμερο αποκλεισμό των νησιών λόγω της απεργίας, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα να παρατηρηθούν ελλείψεις σε βασικά προϊόντα.

Συγκεκριμένα και όσον αφορά στη Ζάκυνθο, σημαντικό ρόλο φέρεται να έπαιξε και το γεγονός ότι πριν λίγες ημέρες το νησί τέθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των σοβαρών προβλημάτων που προκάλεσαν οι πλημμύρες.

Ποια δρομολόγια πραγματοποιήθηκαν

Όπως γράφει το imerazante.gr. η Κεφαλονιτικων συμφερόντων ναυτιλιακή εταιρία KEFALONIAN LINES θα πραγματοποιούσε δρομολόγιο από τη Ζάκυνθο προς την Κυλλήνη στις 5.30 το πρωί προκειμένου να συμβάλει στα προβλήματα του νησιού.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με το e-kefalonia.net, το επιβατικό πλοίο «Νήσος Κεφαλονιά» έσπασε την συνεχιζόμενη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και αναχώρησε από τον Πόρο προς την Κυλλήνη. Η εταιρεία ενημέρωσε ότι δεν θα πραγματοποιούσε άλλο δρομολόγιο κατά τη διάρκεια της ημέρας.

IONIAN GROUP: Η ανάγκη της Ζακύνθου μας επιτάσσει

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ζακυνθινή κοινοπραξία των πλοίων «IONIAN GROUP», εξηγεί τους σοβαρούς λόγους για τους οποίους πρέπει να πραγματοποιηθεί δρομολόγιο.

«Η Κοινοπραξία IONIAN GROUP και οι Ζακυνθινοί ναυτικοί της, ενστερνίζονται την κατάσταση ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ του αγαπημένου μας νησιού, από τα σοβαρά προβλήματα που έχουν συσσωρευτεί. Οι πλημμύρες, τα σκουπίδια, ή έλλειψη αγαθών πρώτης ανάγκης καθώς επίσης και οι νοσοκομειακές ανάγκες που προσφάτως κορυφώθηκαν, έχουν συνέπεια βαριές και οδυνηρές επιπτώσεις στην καθημερινότητα των συμπατριωτών μας.Σύσσωμη η ομάδα της IONIAN GROUP με γνώμονα και μόνο την προσφορά, όπως έμπρακτα έχει πράξει και στο παρελθόν, πήρε την πρωτοβουλία να δώσει ανάσα στον πολυήμερο αποκλεισμό του νησιού μας. Από την Παρασκευή 09/12/2016 το πρωί, τα πλοία μας δρομολογούνται για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των συμπατριωτών μας, έτσι ώστε σε αυτές τις δύσκολες στιγμές αγωνίας και απόγνωσης που βιώνουν, να μην νιώσουν εγκαταλελειμμένοι. Σεβόμαστε τον αγώνα των Ναυτεργατών, η ανάγκη όμως του νησιού, μας επιτάσσει. Είναι υποχρέωσή μας!».

Σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε το δρομολόγιο από την Κυλλήνη προς την Ζάκυνθο και είναι άγνωστο αν το πλοίο θα καταφέρει να επιστρέψει.

Levante Ferries

Mία ακόμα εταιρεία, η Levante ferries μέλος της IONIAN GROUP FERRIES, ανακοίνωσε ότι την πραγματοποίηση έκτακτου δρομολογίου στις 5.30 σήμερα Παρασκευή, από το νησί της Ζακύνθου προς την Κυλλήνη, προκειμένου να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του νησιού. Αντίστοιχα θα πραγματοποιούσε δρομολόγιο και από Κυλλήνη προς Ζάκυνθο στις 7.15 το πρωί.