Τρίτη 28 Μαρτίου 2023 -

Εργασίες από το βράδυ της Δευτέρας στην ΑμαλίαςΞεκινούν μετά τις 23:00 οι εργασίες ασφαλτόστρωσης και συντήρησης του οδοστρώματος στην Αμαλίας, στο πλαίσιο του έργου «Βελτίωση και περιοδική συντήρηση υποδομών στο πρωτεύον αστικό δικό δίκτυο», προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής.

Οι εργασίες σε όλο το μήκος της Αμαλίας και γύρω από την πλατεία Συντάγματος, περίπου 16.000 τ.μ., θα εκτελούνται μετά τις 23:00, καθώς τότε διαμορφώνονται οι κατάλληλες θερμοκρασίες εν μέσω καύσωνα, αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Σημειώνεται, ότι οι θερμοκρασίες εδάφους, κατά τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες, δεν θα υπερβαίνουν τους 32 βαθμούς, γεγονός που επιτρέπει την ασφαλή εκτέλεση των εργασιών, ενώ με εντολή του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος για εργαζόμενους και διερχόμενους οδηγούς.

Οι συγκεκριμένες εργασίες αφορούν σε μία ολοκληρωμένη παρέμβαση καθολικής συντήρησης ασφαλτοτάπητα και τελικής αντιολισθηράς στρώσης σε ένα από τα πλέον νευραλγικά τμήματα του οδικού δικτύου, αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, το οποίο δέχεται καθημερινά υψηλό φόρτο διερχομένων οχημάτων αλλά και επισκεπτών προς την πλατεία Συντάγματος.

Το συνολικό έργο, προϋπολογισμού 15 εκατ. ευρώ, εκτελείται με την επίβλεψη της Περιφέρειας Αττικής από τον Απρίλιο και έχει ολοκληρωθεί σε καίρια σημεία του οδικού δικτύου, όπως η παραλιακή λεωφόρος, η Λ. Κηφισίας και η Λ. Λαυρίου.