Πέμπτη 01 Ιουνίου 2023 -

Επιθετική Γεννηματά με τον Τσίπρα: Δεν υπάρχει ανάσα με τη θηλιά στο λαιμόΓεμάτη αιχμές και από τις δύο πλευρές ήταν η συνάντηση  του Αλέξη Τσίπρα με την Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο των επαφών του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, στις οποίες γίνεται ενημέρωση σχετικά με τα αποτελέσματα του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Συγκεκριμένα, ο πρωθυπουργός αφού ρώτησε για το συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ανέφερε στη Φώφη Γεννηματά πως η χώρα, ανεξάρτητα από τις πολιτικές διαφορές των κομμάτων, έχει πάρει μια «ανάσα» για να σχεδιάσει την επόμενη ημέρα.

Ωστόσο, η Φώφη Γεννηματά το αμφισβήτησε  διερωτώμενη «αν υπάρχει ανάσα με τη θηλιά στο λαιμό», για να της απαντήσει ο Πρωθυπουργός πως  «εσείς μας βάλατε στα μνημόνια, εγώ θα σας βγάλω».

Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας είπε στην Φώγη Γεννηματά πως θα βγάλει τη χώρα από το μνημόνιο και μάλιστα, ο ίδιος θα την πάει… διακοπές στο Καστελόριζο.

«Θα τη βγάλουμε [σ.σ. την χώρα] και θα σε πάρω μαζί με το Γιώργο να πάμε στο Καστελόριζο», ήταν η πλήρης απάντηση του πρωθυπουργού, ο οποίος έκανε σαφή αναφορά στο πρώτο μνημόνιο που εξαγγέλθηκε από τον Γιώργο Παπανδρέου από το Καστελόριζο.

«Δοκιμάστηκαν όλα και τα μεγάλα λόγια» του είπε η κ.Γεννηματά, «Από εδώ και πέρα υπάρχει μόνο ο δρόμος εξόδου από την κρίση», απάντησε ο κ.Τσίπρας.