Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Επιστολή απόγνωσης από μητέρα μαθητή: Χωρίς νηπιαγωγό, δασκάλους και εκπαιδευτικούς η Σκόπελος



Σε απόγνωση βρίσκονται γονείς και μαθητές στη Γλώσσα Σκοπέλου, το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι του νησιού.

Περίπου έναν μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τα μαθήματα στο νηπιαγωγείο δεν έχουν ξεκινήσει, ενώ υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις σε διδακτικό προσωπικό τόσο στο δημοτικό όσο και στο γυμνάσιο και λύκειο της περιοχής.

Ταυτόχρονα, δεν υπάρχει ειδικός για τα μικρά παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που χρειάζονται παράλληλη στήριξη. 

Διαβάστε την επιστολή που έστειλε μητέρα μικρού αγοριού στο iefimerida.gr:

Είμαι μητέρα ενός μικρού αγοριού που πάει νηπιαγωγείο στη Γλώσσα Σκοπέλου και αντιπρόεδρος του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων της περιοχής. Κάθε χρόνο στον Αγιασμό του σχολείου ζούμε με την αγωνία εάν θα έχουμε εκπαιδευτικούς για τα σχολεία του δεύτερου λιμανιού της Σκοπέλου. Φέτος είναι η χειρότερη χρονιά από όλες. Τα 12 νήπια του 3ου νηπιαγωγείου της Σκοπέλου έμειναν χωρίς δασκάλα. Ήρθε μία με απόσπαση, από την Εύβοια αλλά είχε ήδη κάνει αίτηση ανάκλησης όπως είχε το δικαίωμα και έφυγε μετά από λίγες ημέρες..Επίσης δεν έχουν έρθει στη Γλώσσα 3 δάσκαλοι και πέντε καθηγητές για το γυμνάσιο και το λύκειο μας. Στα σχολεία μας υπάρχουν παιδιά με ειδικές δεξιότητες που έχουν ανάγκη παράλληλης στήριξης. Όπως καταλαβαίνεται ούτε τέτοιος εκπαιδευτικός έχει έρθει στη Γλώσσα. Το ερώτημα είναι αυτά τα παιδιά πως θα μπορέσουν να μορφωθούν, να έχουν μία ελπίδα για το μέλλον τους;

Πάρα τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους αρμοδίους ότι 6 από τα 10 παιδάκια της έκτης δημοτικού πέρυσι βραβεύτηκαν στους πανελλήνιους διαγωνισμούς των μαθηματικών και της φυσικής.

Ζητάμε τα αυτονόητα...να έχουν τα παιδιά μας τα ίδια δικαιώματα με τα παιδιά της πόλης. Ίσες ευκαιρίες και δικαιώματα στη μόρφωση και την εκπαίδευση. Να μην αναγκαζόμαστε να εγκαταλείπουμε το νησί μας. 

Με εκτίμηση

ΝΤΕΜΥ ΚΡΙΤΣΑΛΟΥ
ΜΗΤΕΡΑ ΜΑΘΗΤΗ

ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ 3ου ΝΗΠΙΑΓΩΓΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ