Σάββατο 18 Μαΐου 2024 -

Επιχείρηση της αστυνομίας για οικογένεια με όπλα, τόξα και βέλη που ζει σε λαγούμι 30 μέτρωνΜε ένα πολύ ιδιαίτερο περιστατικό ήρθαν αντιμέτωπες οι αρχές στην Κορινθία. Πολύτεκνη οικογένεια με 5 παιδιά, ζει τα τελευταία χρόνια μέσα σε λαγούμι μήκους 30 μέτρων στην περιοχή «Σαΐτας» στο Μάννα Κορινθίας.

Η οικογένεια κυκλοφορεί με τόξα και βέλη και αυτοσχέδια όπλα, και καταστρέφει χωράφια και αυτοκίνητα της περιοχής.

 
 Θυμίζει σκληροπυρηνικές περιπτώσεις των λεγομένων «rednecks» στα δάση της Βιρτζίνια στις ΗΠΑ, που ζουν αποκομμένοι από τον πολιτισμό και είναι βαριά οπλισμένοι περιμένοντας την… Αποκάλυψη.

Όπως λένε οι πληροφορίες, η εικόνα που αντίκρισαν οι αστυνομικοί που έφτασαν στο σημείο παραπέμπει σε «ανθρώπους των σπηλαίων».

Μάλιστα όταν ισχυρές δυνάμεις με τη βοήθεια ομάδας ΕΚΑΜ από την Αθήνα πήγαν – μετά από καταγγελίες – στη θέση “Σαΐτας” στο Μάννα Κορινθίας να δουν τη συμβαίνει δέχθηκαν επίθεση από την οικογένεια με ξύλα και όπλα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ένας αστυνομικός.

Το απίστευτο της υπόθεσης είναι ότι είχαν φτιάξει ένα υπόγειο τούνελ μήκους 30 μέτρων που κατέληγε σε ρεματιά μέσα στο οποίο κρύβονταν και το χρησιμοποίησαν μετά την επίθεση στους αστυνομικούς για να ξεφύγουν.

Η εικόνα που αντίκρυσαν οι αστυνομικοί δείχνει ότι η οικογένεια – σύμφωνα με τις αναφορές – ζει σε συνθήκες που προσομοιάζουν με αυτές της εποχής των σπηλαίων και οι επικοινωνία μαζί τους είναι εξαιρετικά δύσκολη.

 

Όλα ξεκίνησαν στις 8:00 το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Στο αστυνομικό τμήμα Ξυλοκάστρου πήγε ένας 67χρονος αγρότης και υπέβαλε έγκληση σε βάρος άγνωστου δράστη που διαμένει κάτω από πρωτόγονες συνθήκες κοντά στο χωράφι του γιατί έβαλε φωτιά στο αγροτικό αυτοκίνητο του, το οποίο ήταν σταθμευμένο στο χωράφι του.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι δράστης του εμπρησμού είναι ένας 45χρονος άνδρας που μένει στην περιοχή.

Την επόμενη μέρα το πρωί ισχυρές δυνάμεις παρουσία εισαγγελέα πήγαν στο σημείο όπου ήρθαν αντιμέτωποι με τον 45χρονο, την 39χρονη γυναίκα του, την 22χρονη κόρη του και ένα ακόμη ανήλικο άτομο.

Η οικογένεια, όχι μόνο αρνήθηκε τον έλεγχο, αλλά αντιστάθηκαν, επιτέθηκε στους αστυνομικούς τραυματίζοντας με ένα ξύλο αστυνομικό στο κεφάλι και μάλιστα άρπαξαν όπλα που είχαν κρυμμένα στο σημείο, πυροβόλησαν κατά του κλιμακίου και εξαφανίστηκαν από την περιοχή!

Το πρωί της περασμένης Δευτέρας στο σημείο που διαμένει η οικογένεια πήγαν αστυνομικοί της ΕΚΑΜ από την Αθήνα και της ΟΠΚΕ και μετά από επιχείρηση κατάφεραν να συλλάβουν τα 4 άτομα που επιτέθηκαν στους αστυνομικούς και διαπιστώσουν πως η πολύτεκνη οικογένεια (έχουν ακόμα ένα βρέφος ενός έτους, ένα κοριτσάκι 6 ετών και ένα αγοράκι 14 ετών)διαμένουν σε αυτοσχέδιο παράπηγμα που δεν υπάρχουν τα απολύτως απαραίτητα, και κάτω από το χωμάτινο δάπεδο έχουν σκάψει τούνελ μήκους 30 μέτρων που καταλήγει σε μια ρεματιά.