Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας- βίντεο



Eπεισόδια σημειώνονται στο κέντρο της Αθήνας όπου πραγματοποιήθηκαν συγκεντρώσεις, με αφορμή την επέτειο της συμπλήρωσης επτά χρόνων από τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου από αστυνομικά πυρά.

Περίπου 500 άτομα βρίσκονται στην πλατεία Εξαρχείων, από όπου εξαπολύουν επιθέσεις προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ. Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής δύο άτομα. Άγνωστοι εκτόξευσαν μολότοφ κατά ανδρών των ΜΑΤ στην οδό Πανεπιστημίου, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Η ένταση μεταφέρθηκε στα Εξάρχεια.Άγνωστοι εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ κατά διμοιρίας των ΜΑΤ στην οδό Πεσμαζόγλου, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης. 

Νωρίτερα περίπου 30 άτομα πέταξαν πέτρες και φωτοβολίδες σε διμοιρία των ΜΑΤ έξω από την Πρυτανεία του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Νωρίτερα, ανήμερα της συμπλήρωσης επτά ετών από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, φοιτητικοί σύλλογοι, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αντιεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν πορείες και συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας.
Αρχικά μαθητές και φοιτητικοί σύλλογοι είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια, όπου επικράτησε ένταση όταν ομάδα περίπου 30 νεαρών πέταξε πέτρες και φωτοβολίδες σε αστυνομικούς των ΜΑΤ, οι οποίοι δεν απάντησαν.
Κλειστές είναι η Πανεπιστημίου, η Σταδίου, η Βασιλίσσης Σοφίας, η Αμαλίας και όλοι οι δρόμοι γύρω από τα Εξάρχεια.

Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας έχουν επιβληθεί, κυρίως στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη αλλά και σε άλλες πόλεις καθώς σήμερα συμπληρώνονται 7 χρόνια από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η αστυνομία βρίσκεται επί ποδός, καθώς έχουν προγραμματιστεί τρεις συγκεντρώσεις στην Αθήνα σήμερα, με την πρώτη νωρίς το μεσημέρι, ενώ ανάλογες εκδηλώσεις θα γίνουν και σε άλλες πόλεις της χώρας. Στόχος είναι να αποτραπούν τα επεισόδια, αν και τα «προεόρτια» στα Εξάρχεια έχουν ήδη ξεκινήσει, με επιθέσεις νεαρών στα ΜΑΤ τα ξημερώματα του Σαββάτου και της Κυριακής.

Για τα μέτρα που έχουν επιβληθεί έχουν επιστρατευθεί περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί, καθώς θα υπάρχει στενή επιτήρηση των συγκεντρώσεων, ώστε να μην «ξεφύγει» η κατάσταση. Παράλληλα, από χθες φρουρούνται και τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.