Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Έντονοι διάλογοι Τσίπρα - Καμμένου



Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Πάνος Καμμένος φέρεται να απαιτεί από τον Αλέξη Τσίπρα να απελευθερώσει όλους τους υπουργούς των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, προκειμένου να φανεί ότι ακολουθούν ενωμένοι τη γραμμή που έχει χαράξει ο ίδιος. Ακόμη, φέρεται να ζήτησε επίσης από τον πρωθυπουργό να μην εντάξει βουλευτές των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην αποδεκατιστεί το κόμμα του και συρθεί λαβωμένο στις εκλογές.

«Δεν μπορώ να απελευθερώσω όλους τους υπουργούς. Χρειάζομαι δύο από τους ΑΝΕΛ, για να διασφαλίσω το 151», του διεμήνυσε ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες.

Οι δύο αυτοί βουλευτές, στους οποίους αναφέρεται ο πρωθυπουργός -πάντα κατά πληροφορίες- είναι η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά και υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης, οι οποίοι ως βουλευτές διαθέτουν ψήφο. Μάλιστα, ο κ.Κόκκαλης δήλωσε εκ νέου σήμερα ότι θα καταψηφίσει την Συμφωνία των Πρεσπών και προφανώς θα χρειαστούν άλλες διαπραγματεύσεις , προκειμένου να μεταπειστεί.

Πηγές αναφέρουν ότι ο υπουργός Αμυνας είναι δυσαρεστημένος με τον πρωθυπουργό που βάζει στα σχέδιά του ΑΝΕΛ.

«Δεν θα γίνω εγώ Ιφιγένεια για να επιβιώσεις εσύ» φέρεται να είπε ο κ.Καμμένος στον Αλέξη Τσίπρα, με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο για τηλεφωνικούς διαλόγους σε πολύ υψηλούς τόνους καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πηγές, πάντως, ούτε διέψευσαν, αλλά ούτε και έχουν επιβεβαιώσει τις διαρροές