Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Ενοχλημένος ο Ερντογάν με τον κ. Μητσοτάκη: «Έπαψε να είναι συνομιλητής μου και έβαλε ανάμεσά μας τις ΗΠΑ»



Νέες εμπρηστικές δηλώσεις με αποδέκτη τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας σε δημοσιογράφους καθώς επέστρεφε από το ταξίδι του στο Αζερμπαϊτζάν.Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Yeni Safak, ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε δημοσιογράφους αναφέρθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας πως έπαψε πλέον να είναι συνομιλητής του. 

«O Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με σωστό τρόπο. Θα μου μιλήσεις, θα φάμε, θα πιούμε, «ας μην βάλουμε τρίτες χώρες ή πρόσωπα ανάμεσά μας», θα το υποσχεθείς. Θα περάσουν 15 μέρες μετά, θα πας στις ΗΠΑ, θα μιλήσεις κατά της Τουρκίας στο αμερικανικό Κογκρέσο. Τι είναι αυτό; Για το χειροκρότημα πήγε εκεί. Συγγνώμη. Δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα με αυτούς. Yπάρχει μόνο ένα πράγμα να κάνουμε. Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά πρέπει να ξέρουν καλά πως θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό», είπε.

erdogan-dimosiografoi-605

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, είπε: «Τερματίσαμε τις Συνεδριάσεις του Στρατηγικού Συμβουλίου Υψηλού Επιπέδου με την Ελλάδα; Το εξηγήσαμε αυτό; Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει “Ελλάδα, τακτοποίησε τον εαυτό σου”. Δεν τακτοποιήσατε τον εαυτό σας, οπότε καταργήσαμε το Στρατηγικό Συμβούλιο Υψηλού Επιπέδου. Ο Μητσοτάκης δεν είναι πλέον συνομιλητής μου από τώρα. Γιατί; Αντιμετωπίζω ανθρώπους που ασκούν πολιτική με προσωπικό τρόπο».