Τετάρτη 03 Μαρτίου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

12 °C

Σήμερα, 3. Μαρτίου 2021

Εννέα εναέριες παραβιάσεις από τουρκικά μαχητικάΣε εννέα παραβιάσεις του ελληνικού ενάριου χώρου προέβησαν και σήμερα τρία τουρκικά αεροσκάφη, δύο κατασκοπευτικά και ένα ελικόπτερο.

Οι παραβιάσεις του ελληνκού εναέριου χώρου πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου. Τρία αεροσκάφη, δύο κατασκοπευτικά και ένα ελικόπτερο, πέταξαν σε περιοχές του βορειοανατολικού και κεντρικού Αιγαίου, ενώ καταγράφηκαν και τέσσερις παραβάσεις του FIR Αθηνών.

Τις πέντε παραβιάσεις πραγματοποίησε το ελικόπτερο και τις υπόλοιπες τέσσερις τα δύο κατασκοπευτικά CN-235. Η ελληνική πολεμική αεροπορία αναγνώρισε και αναχαίτισε τα τουρκικά αεροσκάφη σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας προέβη σε προκλητικές δηλώσεις για διακοπή της συμφωνίας με την Ελλάδα για την επανεισδοχή προσφύγων και μεταναστών.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι «αυτό που κάνει η Ελλάδα δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Πρόσθεσε οτι οι περισσότεροι πραξικοπηματίες επιλέγουν την Ελλάδα για να διαφύγουν. «Αυτό το θέμα», είπε ο Μ.Τσαβούσογλου «η Τουρκία πρέπει να το λύσει».

Και συνέχισε λέγοντας οτι αυτήν την στιγμή υπάρχει μια συμφωνία με την Ευρωπαική Ενωση για την επανεισδοχή των προσφύγων και των μεταναστών που θα συνεχίσει να υλοποιείται.

Αλλά με την Ελλάδα, πρόσθεσε, αυτή η συμφωνία παίρνει τέλος. Βέβαια, κατέληξε, η διαδικασία δεν έχει τελειώσει, θα συνεχίσουμε να συζητάμε με την Ελλάδα. Αλλά αυτή την στιγμή η συμφωνία σταματάει.