Τρίτη 16 Αυγούστου 2022 -

ΕΝΦΙΑ 2017: Έφτασε η λυπητερή - Πότε θα πληρωθεί και πόσες δόσεις;Στην τελική ευθεία βρίσκεται το υπουργείο Οικονομικών για να οριστικοποιήσει τις ημερομηνίες πληρωμής του φετινού ΕΝΦΙΑ.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο φετινός ΕΝΦΙΑ αναμένεται να πληρωθεί σε τέσσερις δόσεις, από τον Σεπτέμβριο έως και τον Δεκέμβριο, ενώ είναι ανοικτό το ενδεχόμενο με νομοθετική ρύθμιση να υπάρξει μια επιπλέον δόση έως και το τέλος Ιανουαρίου, χωρίς να δοθεί έκπτωση στην εφάπαξ εξόφληση.

Το συνολικό ποσό που πρόκειται να βεβαιωθεί στους φορολογούμενους αναμένεται να αγγίξει τα 3,3 δισ. ευρώ ενώ το ποσό που υπολογίζεται ότι θα πληρωθεί εμπρόθεσμα αναμένεται να διαμορφωθεί στα 2,65 δισ. ευρώ.

Ο κύριος ΕΝΦΙΑ στα κτίσματα υπολογίζεται με συντελεστή 2 έως και 13 ευρώ ανά τετραγωνικό και επηρεάζεται από συντελεστές όπως παλαιότητα και ο όροφος του κτίσματος.

Ο κύριος φόρος στα οικόπεδα υπολογίζεται με συντελεστή έως και 11,25 ευρώ ανά τετραγωνικό. Ο συμπληρωματικός φόρος υπολογίζεται με αφορολόγητο όριο 200.000 ευρώ και με συντελεστές έως και 0,9%.