Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Εμβολιάστηκε και ο πρωθυπουργος



Στο «Αττικόν» Νοσοκομείο μετέβη ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για να εμβολιαστεί.

Ο Πρωθυπουργός , τήρησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, βάσει του πρωτοκόλλου και εμβολιάστηκε στο ίδιο νοσοκομείο με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα σε μια συμβολική κίνηση. Σημειώνεται ότι από τις 13:00 έχουν ξεκινήσει στα πέντε νοσοκομεία της Αττικής οι εμβολιασμοί, με τους πρώτους να γίνονται στον «Ευαγγελισμό».

Λίγη ώρα αργότερα, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου εμβολιάστηκε στον «Ευαγγελισμό» δηλώνοντας ότι «είναι ιδιαίτερα σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατό περισσότεροι προκειμένου να μπορέσουμε να ξαναπάρουμε πίσω τις ζωές μας».

«Παντελώς ανώδυνη διαδικασία» το πρώτο σχόλιο του πρωθυπουργού μετά τον εμβολιασμό.

Από την είσοδο των 9.000 εμβολίων μέχρι και τώρα για το που και ποιοι και πως και πότε θα γίνουν τα εμβόλια, ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση με σκοπό να δειχθεί η ασφάλεια των εμβολίων σε όλους τους Έλληνες.

Στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» ήταν νωρίτερα στραμμένα όλα τα φώτα, καθώς εκεί έγιναν τα πρώτα εμβόλια. Το εμβόλιο έκανε και η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούπου, όπως είχε προγραμματιστεί.

Έτσι η κ. Σακελλαροπούλου έγινε η πρώτη κρατική αξιωματούχος που ανακοινώθηκε ότι εμβολιάζεται κατά του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετά τον εμβολιασμό της, σε δήλωσή της, ευχαρίστησε για ακόμα μια φορά το ιατρικονοσηλευτικό προσωπικό για τη μάχη που δίνει τους τελευταίους δέκα μήνες με τον «αόρατο εχθρό» και το οποίο από εδώ και στο εξής, όπως είπε θα πρέπει να υπηρετήσει και το πρόγραμμα εμβολιασμού.

Η κ. Σακελλαροπούλου εξέφρασε την αισιοδοξία της για το μέλλον, ενώ τόνισε ότι «ειναι σημαντικό να εμβολιαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι, σύμφωνα πάντα με το πρόγραμμα εμβολιασμού και με τις οδηγίες των γιατρών». 

«Ήρθε η ώρα να νικήσουμε, να φύγουμε από αυτή την περιπέτεια, να πάρουμε πίσω τις ζωές μας, να κερδίσουμε την ελευθερία μας και να ανταμώσουμε ξανά», κατέληκε η κ. Σακελλαροπούλου.

Παρών, στη χορήγηση της πρώτη δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν και ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας.

Αναλυτικά το υπόλοιπο πρόγραμμα των πρώτων σημερινών εμβολιασμών:

14:45 Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας στο Νοσοκομείο Αττικόν

15:00 Πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

15:30 Γραμματέας Μέρα25 Γιάνης Βαρουφάκης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:00 Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

16:30 Αρχηγός ΓΕΕΘΑ στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός

17:00 Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου Ιερόθεος στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός.

Επιπλέον, αύριο, Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου, θα εμβολιαστούν στο Νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»:

11:45 ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας

12:15 ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας

12:45 ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

 

Δείτε live

 

 

Ο Πρωθυπουργός , αφού τήρησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, βάσει του πρωτοκόλλου, συνομίλησε για το προσωπικό και ακολούθως έκανε το εμβόλιο. Σε λίγο θα εμβολιαστεί στο ίδιο νοσοκομείο ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας. «Καλή αρχή» είπε φεύγοντας στο νοσηλευτικό προσωπικό ο κ. Μητσοτάκης.

Εμβολιάστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Σημειώνεται ότι από τις 13:00 έχουν ξεκινήσει στα πέντε νοσοκομεία της Αττικής οι εμβολιασμοί, με τους πρώτους να γίνονται στον «Ευαγγελισμό».
 Κυριάκος Μητσοτάκης

 
 Κυριάκος Μητσοτάκης
 

Μητσοτάκης: Σπουδαία μέρα για την επιστήμη και την Ευρωπαϊκή Ενωση
Αμέσως μετά τον εμβολιασμό του ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε «Σπουδαία μέρα για την επιστήμη και Ευρωπαϊκή Ενωση. Κατάφερε και παρέδωσε την ίδια μέρα σερ όλες τις χώρες κάνοντας πράξη το μήνυμα της αλληλεγγύης. Οι Ελληνες χαμογελάμε κάτω από τις μάσκες μας. Εμβολιαζόμαστε για να δώσουμε το μήνυμα οτι το εμβόλιο είναι ασφαλές και αποτελεσματικό. Μαζί μας και οι υγειονομικοί που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή της μάχης,. Τους χρωστάμε πολλά.
Σκοπός μας να εμβολιάσουμε την μεγάλη πλειοψηφία των ελληνων. Όσοι με καχυποψία αντιμετωπίζουν το εμβόλιο θα πείθονται ότι είναι ο μόνος τρόπος να τελειώνουμε με την περιπέτεια του κορωνοϊού, να μπορέσουμε να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους που αγαπάμε και να ξαναπάρει μπροστά η οικονομία. Το 2021, είναι τα 200 χρονιά από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και θα γράψουμε νέες σελίδες στην ιστορία του τόπου».

Σημειώνεται ότι από τις 13:00 έχουν ξεκινήσει στα πέντε νοσοκομεία της Αττικής οι εμβολιασμοί, με τους πρώτους να γίνονται στον «Ευαγγελισμό».