Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εμφύλιος στη ΝΔ για το ναυάγιο της εθνικής συνδιάσκεψης



Με μια δεύτερη αποτυχημένη απόπειρα να βρεθούν στο ίδιο τραπέζι, οι τέσσερις διεκδικητές της γαλάζιας ηγεσίας ετοιμάζονται για την τελική ευθεία προς τις κάλπες. Η αδυναμία συνύπαρξης, η οποία μετά το ναυάγιο κάθε προσπάθειας για ντιμπέιτ επιβεβαιώθηκε και με την αδυναμία να βρεθεί κοινός τόπος για τη διεξαγωγή εθνικής συνδιάσκεψης, δυναμιτίζει το εσωκομματικό σκηνικό και ανοίγει έναν νέο κύκλο ανταλλαγής πυρών ανάμεσα στους υποψηφίους.

Το αδιέξοδο που ματαιώνει και το σχέδιο για κομματική συνδιάσκεψη γνωστοποίησε στα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος, έπειτα από επικοινωνία που είχε με τους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς, όπως αναφέρουν τα Νέα.

Ο κ. Παπαμιμίκος ανέφερε ότι δεν υπήρξε συμφωνία μεταξύ τους και, κατόπιν αυτού, δήλωσε αναρμόδιος να προχωρήσει στη διεξαγωγή συνδιάσκεψης. Ωστόσο, σε μια έμμεση αιχμή κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη μετακύλησε σε εκείνον την ευθύνη για την εκδήλωση, αναφέροντας ότι μόνο ο πρόεδρος του κόμματος έχει πλέον τη δυνατότητα να αποφασίσει τη διοργάνωση συνδιάσκεψης.

Η εξέλιξη οδήγησε σε δημόσιο και παρασκηνιακό πόλεμο σχετικά με τον υπεύθυνο για το αδιέξοδο, ενώ η πλευρά Μεϊμαράκη αποδέχεται μόνο ένα μερίδιο της ευθύνης υποστηρίζοντας ότι ανάλογα προσκόμματα προέβαλαν και άλλοι υποψήφιοι.