Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ελεύθερος ο γιατρός του Ιπποκράτειου που κατηγορήθηκε για φακελάκι



Με απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση μία φορά το μήνα και 20.000 ευρώ εγγύηση αφέθηκε ελέυθερος μετά την απολογία του, ο χειρούργος του Ιπποκράτειου νοσοκομείου ο οποίος συνελήφθη για το αδικήμα της δωροληψίας κατ´ εξακολούθηση μετά καταγγελία καρκινοπαθούς ασθενούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την απολογία του ο γιατρός αρνήθηκε τις κατηγορίες για το «φακελάκι». Να σημειωθεί πως ο γιατρός συνελήφθη μετά την καταγγελία του ασθενούς, ο οποίος διαγνώστηκε ότι πάσχει από καρκίνο, τον περασμένο Ιούνιο.

Ήταν τότε που ο γιατρός φέρεται να ζήτησε το πρώτο «φακελάκι» ο προκειμένου να χειρουργήσει τον ασθενή. Το δεύτερο φέρεται να το ζήτησε στην επόμενη χειρουργική επέμβαση. Τη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου ο ασθενής εμφάνισε αιμορραγία και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Η συμπεριφορά, όμως, του γιατρού τον εξόργισε.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός επέδειξε αδιαφορία για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και επιπλέον του ζήτησε ποσό 600 ευρώ, το οποίο «εκκρεμούσε» -κατά τον ίδιο- από τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση, ενώ είχε ήδη λάβει 2.650 ευρώ.