Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο μαθητές που συνελήφθησαν στο Αγρίνιο για την κατάληψη σε σχολείο



Αναβρασμός επικρατεί στο Αγρίνιο μετά την είδηση ότι δύο μαθητές Γυμνασίου συνελήφθησαν καθώς προχώρησαν σε κατάληψη του σχολείου για 2η μέρα μετά τις μαθητικές κινητοποιήσεις για το Μακεδονικό.

Του ανταποκριτή μας από το agriniopress.gr στο Αγρίνιο

Το υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωσή του έσπευσε να διαψεύσει το περιστατικό και κάνει λόγο για fake news.

Μροστά στην εξέλιξη αυτή, το agriniopress, επικοινώνησε με το γραφείο τύπου και ενημέρωσης δημοσιογράφων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδος, στην Πάτρα.

Το Γραφείο, σύμφωνα με το τοπικό site επιβεβαιώνει, με τον πλέον επίσημο τρόπο, τις συλλήψεις των μαθητών.

Συγκεκριμένα, ότι το μεσημέρι της Παρασκευής 30 Νοεμβρίου, έγινε καταγγελία από τον Διευθυντή του Γυμνάσιου, ότι μαθητές παρεμπόδισαν την προσέλευση των συμμαθητών τους στο σχολείο και την ομαλή διεξαγωγή των μαθημάτων.

Η Αστυνομία μετά την καταγγελία του Διευθυντή, προχώρησε στη σύλληψη των δυο μαθητών 14 και 16 ετών, στις 5 το απόγευμα.

Είχε προηγηθεί ενημέρωση του Εισαγγελέα για την καταγγελία, που ζήτησε τον σχηματισμό δικογραφίας και την σύλληψη των μαθητών. Μάλιστα σύμφωνα με το agriniopress.gr, φέρεται να ζήτησε ενημέρωση, όταν οι μαθητές συλληφθούν.

Οι δυο μαθητές, με τους γονείς τους, μετέβησαν στο αστυνομικό μέγαρο του Αγρινίου, όπου και συνελήφθησαν.

Ο 14χρονος και ο 16χρονος μετά την κατάθεση τους, αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σε βάρος σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη οικιακής ειρήνης.

Οι γονείς των δυο παιδιών, σύμφωνα με την ίδια, επίσημη ενημέρωση, δεν συνελήφθησαν, αλλά θα σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους για παραμέληση της εποπτείας των παιδιών τους.

Επίσης δικογραφία σχηματίζεται σε βάρος και ενός τρίτου μαθητή, που φέρεται να κατονομάστηκε από την διεύθυνση ως ένας εκ των υποκινητών της κατάληψης και της αναστάτωσης που προκλήθηκε στο σχολείο.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η διεύθυνση του σχολείου, έδωσε περισσότερα από τρία ονόματα μαθητών, ως υποκινητές της κατάληψης.