Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Ελέγχονται Σαμαράς, Πικραμμένος και οκτώ πρώην υπουργοί για την υπόθεση Novartis



Σε τυχόν διάπραξη των αδικημάτων της δωροδοκίας και της απιστίας από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον πρώην πρωθυπουργό Παναγιώτη Πικραμμένο και οκτώ πρώην υπουργούς Υγείας, Οικονομίας και Ανάπτυξης της περιόδου 2006 με αρχές του 2015, «σκόνταψε» η εισαγγελική έρευνα για την υπόθεση της NOVARTIS.

 

Η εισαγγελέας κατά της διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι της Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης παρέδωσαν σήμερα το κομμάτι της δικογραφίας που αφορά τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκειμένου να διαβιβαστεί στη Βουλή με το νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Μέχρι στιγμής ποινική δίωξη ασκήθηκε μόνο σε βάρος ενός μη πολιτικού προσώπου, πρώην υψηλόβαθμου στελέχους της φαρμακοβιομηχανίας, για δωροδοκία, ενώ εκδόθηκε και διάταξη απαγόρευσης εξόδου του από τη χώρα.

Η έρευνα πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες, συνεχίζεται και για τυχόν ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με εμπλεκόμενους πολιτικά πρόσωπα.

Παράλληλα αποστέλλονται στη Βουλή τρείς μηνυτήριες αναφορές που είχαν κατατεθεί κατά του Παναγιώτη Κουρουμπλή για τυχόν ευθύνες του την περίοδο που ήταν στο υπουργείο Υγείας, καθώς σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα στις εν λόγω αναφορές προχώρησε στην προμήθεια μεγάλης ποσότητας φαρμάκων χωρίς να θεωρείται ότι απαιτείται.

H αντίδραση Πικραμένου

Ανακοίνωση εξέδωσε ο πρώην υπηρεσιακός πρωθυπουργός Πάνος Πικραμένος, για την φερόμενη εμπλοκή του στο σκάνδαλο Novartis.
Ο κ. Πικραμένος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis, τόσο του ίδιου όσο και της υπηρεσιακής κυβέρνησης.

Συγκεκριμένα δηλώνει πως «ουδεμία σχέση έχω με το σκάνδαλο της φαρμακοβιομηχανίας Novartis, τόσο εγώ προσωπικά, όσο και η υπηρεσιακή Κυβέρνηση της χρονικής περιόδου Μαίου -Ιούνιου 2012″.
Πάντως, σύμφωνα με την Καθημερινή και σε ό, τι αφορά συγκεκριμένα τον κ. Πικραμένο, από την Εισαγγελία Διαφθοράς, έγινε γνωστό, ότι το όνομά του περιελήφθη στη δικογραφία, χωρίς ειδικότερα στοιχεία για αυτόν, απλά στη λογική της «αμελητί» διαβίβασης.