Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Εκοιμήθη ο ιερέας, θείος του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας



Έφυγε από τη ζωή την Κυριακή πλήρης ημερών, ο συνταξιούχος εφημέριος του Αθαμανίου, Δημήτριος Τσίπρας, με την οικογένειά του, τους φίλους, τους συγγενείς και τους συγχωριανούς του να τον συνοδεύουν σε βαθιά συγκινησιακό κλίμα, εχθές στην τελευταία του κατοικία.

Η Εξόδιος Ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αθαμανίου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Άρτης, κ. Καλλινίκου.

Ο παπά Δημήτρης αγαπούσε πολύ το Αθαμάνιο και δεν το εγκατέλειψε ποτέ. Η τοπική εφημερίδα «Ταχυδρόμος Άρτας» σε ένα σύντομο αφιέρωμα στον ιερέα αναφέρει πως ο παπά Δημήτρης σε ηλικία 19 ετών εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ και μετά τις εκκλησιαστικές σχολές αφιέρωσε τη ζωή του στον Κύριο, πορευόμενος στα μονοπάτια της Ορθόδοξης Πίστης.

Είναι γνωστή η μεγάλη αδυναμία που είχε ο παπά Δημήτρης στον ανιψιό του και πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Μεγάλη όμως ήταν και η αδυναμία του πρωθυπουργού για τον θείο του ,ο οποίος κάθε φορά που επισκέπτονταν το Αθαμάνιο , φρόντιζε να συναντήσει πρώτα τον αγαπημένο του θείο .

Ο μεταστάς λάτρευε τον χορό και ιδιαίτερα το καγκελάρι που έσερνε πάντα πρώτος, με τον ανιψιό του να τον συνοδεύει τελευταία φορά, τον Αύγουστο του 2016.