Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Έχασε τον αντίχειρά του ο 16χρονος στη Σύρο



Στον ακρωτηριασμό της πρώτης φάλαγγας από τον αντίχειρα του αριστερού χεριού του 16χρονου που τραυματίστηκε από έκρηξη κροτίδας το βράδυ της Μ. Πέμπτης στη Σύρο, προχώρησαν οι γιατροί της κλινικής Άκρας Χειρός του ΚΑΤ όπου διακομίστηκε εσπευσμένα.

Το ατύχημα συνέβη σε ένα χωριό της Σύρου, όταν το 16χρονο παιδί προσπάθησε να πυροδοτήσει την κροτίδα που είχαν κατασκευάσει δυο άλλοι 16χρονοι και του την έδωσαν. Οι δυο ανήλικοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφαλείας Ερμούπολης στα σπίτια τους, όπου κατασχέθηκαν 775 τυποποιημένες κροτίδες και βεγγαλικά που οι μητέρες τους παραδέχθηκαν ότι είχαν προμηθευτεί οι ίδιες μέσω διαδικτύου! 

Έτσι, συνελήφθησαν και αυτές και παραπέμφθηκαν μαζί με τα παιδιά τους στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου κατηγορούμενες για προμήθεια, κατοχή και διάθεση ειδών πυροτεχνίας και παραμέληση της εποπτείας ανηλίκων.

*** Αλλά και το βράδυ της Ανάστασης, ένα ανήλικο παιδί τραυματίστηκε από κροτίδα στη Νεάπολη Αγρινίου. Πρόκειται για έναν 14χρονο που κατασκεύαζε αυτοσχέδιο βαρελότο στο σπίτι του, όταν εκείνο εξερράγη και τον τραυμάτισε στο χέρι. Ο μικρός μεταφέρθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο Αγρινίου, όπου διαπιστώθηκε ότι ευτυχώς τα τραύματά του ήταν ελαφρά. Ωστόσο, οι άνδρες της Ασφάλειας Αγρινίου διενεργούν προανάκριση για τυχόν ευθύνες των γονιών του.