Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Εγκατάλειψη μωρού στη Νέα Ιωνία: «Θέλω κρέμασμα, μετάνιωσα...»



«Θέλω κρέμασμα... Μετάνιωσα πικρά που άφησα το μωρό μου...» Η 19χρονη Άρτεμις εμφανίσθηκε ως ένα ανθρώπινο ράκος μπροστά στον εισαγγελέα που άσκησε εναντίον δίωξη για την εγκατάλειψη του βρέφους της και την παρέπεμψε να δικασθεί στις 27 Σεπτεμβρίου.

Η κοπέλα, που επέλεξε να εγκαταλείψει το μωρό της μόλις επτά ημέρες από τη στιγμή που το έφερε στον κόσμο, αποδίδει πλέον την πράξη της τόσο στην κακή οικονομική της κατάσταση και την επιλόχειο κατάθλιψη.

Ωστόσο, η θλίψη φαίνεται ότι ακολουθούσε την Άρτεμη στο μεγαλύτερο διάστημα της ζωής της. Οι περισσότερες αναρτήσεις της στα social media δείχνουν ένα κορίτσι λυπημένο και απογοητευμένο. Η ίδια έχασε μικρή τη μητέρα της και τελικά ανατράφηκε από την αδελφή του πατέρα της και τη γιαγιά της. Το γεγονός ότι η ίδια έζησε την απώλεια της μάνας προξενεί ακόμη μεγαλύτερα ερωτήματα για το πώς αποφάσισε να εγκαταλείψει το δικό της μωρό. Οι αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Ανηλίκων της Ασφάλειας που μίλησαν μαζί της περιγράφουν ένα πλάσμα φοβισμένο και μπερδεμένο- επισημαίνουν μάλιστα, ότι δεν έκανε καμία προσπάθεια να κρύψει τα ίχνη που θα οδηγούσαν στην ταυτότητά της και αναφέρουν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα της συμπεριφοράς της ότι εγκατέλειψε το βρέφος στα πενήντα μέτρα από το σπίτι που μένει.

Συγκινημένη και αγχωμένη όμως, εμφανίσθηκε και ενώπιον του εισαγγελέα, σε σημείο που εκείνος την παρότρυνε να ηρεμήσει.
Ο εισαγγελέας ρώτησε την δεκαεννιάχρονη για τις συνθήκες που επικρατούν στο σπίτι. Η ίδια υποστήριξε ότι οι συνθήκες είναι κατάλληλες για να μεγαλώσει το μωράκι και ότι το θέλει πάλι πίσω στην αγκαλιά της.

Με την υποστήριξη των δικών της ανθρώπων δηλαδή του πατέρα της και της θείας της, η 19χρονη πιστεύει ότι μπορεί να το μεγαλώσει σωστά κι ότι η οικογένεια της είναι το κατάλληλο περιβάλλον για να μεγαλώσει το κοριτσάκι της.

Ο εισαγγελέας της άσκησε ποινική δίωξη και η νεαρή μητέρα βαρύνεται πλέον με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο. Το μωρό, είναι καλά στην υγεία του και παραμένει στο Νοσοκομείο Παίδων.