Τρίτη 30 Μαΐου 2023 -

Έφη Αχτσιόγλου: Τοποθετήθηκε πριν από την Κεντρική Επιτροπή – «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό, τον Αλέξη Τσίπρα»Η Έφη Αχτσιόγλου ήταν ανάμεσα στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα οποία αναφέρθηκε ο Δημήτρης Παπαδημούλης στη δήλωσή του που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις και άνοιξε – έστω με πλάγιο τρόπο – ζήτημα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα.

Η πρώην υπουργός Εργασίας τοποθετήθηκε, από τη μεριά της, για όλα τα ζητήματα πριν από τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ενώ αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο ζήτημα της αρχηγίας στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αρχηγό. Έχει αρχηγό τον Αλέξη Τσίπρα. Κάθε συζήτηση που επιχειρεί αυτό να το αμφισβητήσει είναι άκυρη και εκτός πλαισίου», είπε χαρακτηριστικά η βουλευτής Δυτικού Τομέα της Β΄Αθηνών.

Για τις επερχόμενες εκλογές

Για την ερχόμενη εκλογική μάχη, η κ. Αχτσιόγλου σημείωσε ότι: «Αυτή τη μάχη πρέπει να την δώσουμε με ενωτικότητα, η Αριστερά ίσως δίνει καλύτερες μάχες όταν είναι πιεσμένη».

Η Έφη Αχτσιόγλου επανέλαβε ότι «μπροστά μας έχουμε νέες κάλπες σε ελάχιστο χρόνο». «Πρέπει να συνταχθούμε και να ανασυνταχθούμε πάρα πολύ γρήγορα, να δώσουμε μεγάλη μάχη με οδηγό το πολιτικό μας πρόγραμμα. Η κοινωνία έχει σοβαρά προβλήματα και έχω τη βαθιά πεποίθηση ότι το πρόγραμμα μας απαντά στις λαϊκές ανάγκες», συνέχισε η πρώην υπουργός Εργασίας.

Η ίδια επέκρινε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για δηλώσεις τους. «Επιδεικνύουμε έντονο αυτοσχεδιαστικό οίστρο», είπε και πρόσθεσε ότι: «Το κάναμε και πριν τις εκλογές και δημιούργησε πρόβλημα».

Για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Η Έφη Αχτσιόγλου διαβεβαίωσε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι εφαρμόσιμο εντός του δημοσιονομικού πλαισίου της Ευρωζώνης, ενώ πρόσθεσε με έμφαση ότι αυτό που έγινε σαφές χθες από τη δήλωση του Άκη Σκέρτσου, είναι ότι αν η Νέα Δημοκρατία παραμείνει κυβέρνηση, «δεν θα ξεπαγώσουν τριετίες».

«Αυτό σημαίνει ότι πολλοί εργαζόμενοι θα μείνουν με καθηλωμένες αποδοχές, γιατί είναι πολλοί εκείνοι που δεν αμείβονται με τον κατώτατο μισθό», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.