Κυριακή 14 Απριλίου 2024 -

Δύο αστυνομικοί στο αυτόφωρο γιατί «έχασαν» 10.000 ευρώ κρατούμενουΔύο αστυνομικοί συνελήφθησαν από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων και σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία στο πλαίσιο του αυτοφώρου, γιατί στην βάρδια τους εξαφανίστηκαν περίπου 10.000 ευρώ αλλοδαπού, για την φύλαξη των οποίων ήταν υπεύθυνοι.

Πρόκειται για έναν ανθυπαστυνόμο και έναν αρχιφύλακα, που υπηρετούν σε υπηρεσία αλλοδαπών στην Αττική, οι οποίοι θα οδηγηθούν αύριο στην δικαιοσύνη.

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, οι δύο αστυνομικοί ήταν υπεύθυνοι για τη φύλαξη του χρηματικού ποσού, το οποίο είχε παραδοθεί στην υπηρεσία τους από αλλοδαπό κρατούμενο και δεν βρέθηκε κατά τη διαδικασία παράδοσης - παραλαβής χθεσινοβραδινής βάρδιας.

Συγκεκριμένα, το ποσό είχε παραδοθεί από τον αλλοδαπό, στις αρχές του μήνα, και στην αρχή και στο τέλος της κάθε βάρδιας γίνεται παράδοση-παραλαβή.

Στην προκειμένη περίπτωση, ενώ οι δύο κατηγορούμενοι φαίνεται οτι παρέλαβαν το ποσό, όταν παρέδωσαν στους επόμενους δεν υπήρχε, και δεν μπορούσαν να δικαιολογήσουν την απώλεια.

Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζεται η έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί τι έχουν γίνει τα χρήματα.