Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 -

Δολοφονία καρδιολόγου: Η «μαύρη χήρα» καλείται να φύγει από τη ΣητείαΡαγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του καρδιολόγου στην Σητεία, καθώς βούλευμα της εισαγγελέως Εφετών Χαλκίδας, αλλάζει τους όρους, με τους οποίους αποφυλακίστηκε τον Δεκέμβριο η 43χρονη χήρα, η οποία πρωτόδικα είχε καταδικαστεί ως ηθική αυτουργός της δολοφονίας του.

Όπως διατάσσει το εν λόγω βούλευμα, η «μαύρη χήρα» καλείται να απομακρυνθεί από την Σητεία όπου διαμένουν οι συγγενείς του δολοφονημένου καρδιολόγου, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα χέρια του εραστή της.

 

Σύμφωνα με την απόφαση, υπαγορεύεται στην 43χρονη γυναίκα να μετακομίσει στην πόλη της Αθήνας προκειμένου να μην έχει καμία επαφή με την οικογένεια του θύματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι θα συμβεί με το ανήλικο παιδί που έχει αποκτήσει η «μαύρη χήρα» με τον άτυχο καρδιολόγο, το οποίο είχε επικαλεστεί στην απολογία της στο Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης ζητώντας την αποφυλάκιση της για να σταθεί στο πλευρό του.

Το μεσημέρι της Τετάρτης (24/4) η δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Κική Μπακιρτζίδου, ήταν καλεσμένη στην εκπομπή του Star «Αλήθειες με τη Ζήνα», όπου εξήγησε πως μετά την έφεση της εισαγγελέως, συνεδρίασε το συμβούλιο και κάλεσε την κατηγορουμένη.

Η «μαύρη χήρα» ενώπιων του Συμβουλίου υποστήριξε ότι έχει ένα ανήλικο παιδί και πως έχει δείξει καλή διαγωγή και για τον λόγο αυτό δεν πρέπει να επιστρέψει στην φυλακή, προσθέτοντας παράλληλα ότι πρόθεσή της είναι να φύγει από την Κρήτη, καθώς αναγνωρίζει ότι η παρουσία της προκαλεί την οικογένεια του συζύγου της.

 

 

 

Έτσι το συμβούλιο έκρινε, πως η δήλωση αυτή δείχνει μια ηθική μεταστροφή και κάλεσε τη 43χρονη να φύγει από την Κρήτη και να συνεχίσει να ζει στην Αθήνα.

Δείτε το βίντεο από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»:

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο το Εφετείο έκρινε την 43χρονη ένοχη όχι για ηθική αυτουργία, αλλά για απλή συνέργεια, κι έτσι, αφού εξέτισε περίπου πέντε χρόνια από την ποινή της, αφέθηκε ελεύθερη μετά από λίγες μέρες.

Και για αυτό το σκέλος της υπόθεσης ο εισαγγελέας του Αρείου πάγου έχει ασκήσει αναίρεση.

Τέλος, όπως ανέφερε η συνήγορος της οικογένειας του άτυχου καρδιολόγου, το ενδεχόμενο να παραπεμφθεί εκ νέου σε δίκη η 43χρονη αναμένεται να κριθεί τον Οκτώβριο.