Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Δολοφονία Καραϊβάζ: Ποιοι είναι οι δυο συλληφθέντες - Πώς έφθασαν στα ίχνη τους οι Αρχές – Έρχονται ανακοινώσεις..



Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση της δολοφονίας του δημοσιογράφου, Γιώργου Καραϊβάζ, με την Ελληνική Αστυνομία να προχωρά σε δύο συλλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο αδέλφια που εμπλέκονται και σε άλλες ποινικές υποθέσεις, ενώ δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο αν ήταν αυτοί που επέβαιναν στο μηχανάκι και εκτέλεσαν τον δημοσιογράφο ή αν κάποιος από τους δύο βρισκόταν στο βαν που συνόδευε τους δράστες.

Την είδηση της σύλληψης των δυο ατόμων έκανε γνωστή με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. «Είχαμε πει ότι θα κάνουμε τα πάντα για να εξιχνιαστεί η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Τον λόγο έχει πλέον η Δικαιοσύνη», ανάφερε ο Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η δικογραφία που σχημάτισαν διαβιβάστηκε στις δικαστικές αρχές και σε βάρος των δύο αδελφών εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία. Οι συλλήψεις των δύο αδελφών έγιναν σε Νέο Βουτζά και Νίκαια.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που έχουν στα χέρια τους οι Αρχές, βαν και μοτοσυκλέτα μετά την δολοφονία, πορεύονταν για χιλιόμετρα με κατεύθυνση την Ποσειδώνος. 

Οι έμπειροι αξιωματικοί που εξετάζουν καρέ καρέ το οπτικοακουστικό υλικό, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ο εκτελεστής που επέβαινε στην μοτοσυκλέτα, σε «τυφλό σημείο» που δεν έχει καταγράφει, να μπήκε μέσα στο βαν που οδηγούσε ο έτερος συλληφθείς και ήταν το όχημα διαφυγής.

Αυτό σημαίνει πως ο ένας εκ των δυο αδερφών πιθανόν είναι ο άνθρωπος που τράβηξε τη σκανδάλη και αφαίρεσε τη ζωή του δημοσιογράφου.

Η ανάλυση του βίντεο με το λευκό βαν ήταν αρκετή, ώστε να δώσει στους αστυνομικούς το στοιχείο εκείνο που χρειάζονταν για να φτάσουν πιο κοντά στους εμπλεκόμενους στην υπόθεση.

Με το που έγιναν οι δύο συλλήψεις η ασφάλεια ενημέρωσε την σύζυγο του Γιώργου Καραϊβάζ, η οποία ευχαρίστησε και τους αξιωματικους: “Νιώθω δικαιωμένη, είμαι σίγουρη ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος. Πιστεύω όμως, ότι προκειμένου να προβούν στις συλλήψεις αυτές, έχουν όλο το πλέγμα γύρω από τη δολοφονία του Γιώργου, γιατί όπως έχω πει, Aνώτατος Aξιωματικός μου είχε πει, ότι: “ήταν θέμα τιμής για την Ελληνική Αστυνομία να συλληφθούν οι δολοφόνοι του“” τόνισε στον ΑΝΤ1.

Το πρωί του Σαββάτου, στις 10:30, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των στοιχείων για τη σύλληψη των δύο ανδρών, στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Με πληροφορίες από ertnews.gr και skai.gr