Τρίτη 19 Μαρτίου 2024 -

Δημοσκόπηση Metron Analysis: Η χώρα κινείται στη σωστή κατεύθυνση, λέει το 61% των πολιτών



Θετικά αποτιμούν οι Έλληνες πολίτες τις πρώτες 60 ημέρες της νέας ελληνικής κυβέρνησης, όπως προκύπτει από έρευνα της Metron Analysis, η οποία παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Alpha».

Πιο συγκεκριμένα, στο ερώτημα «προς ποια κατεύθυνση κινείται η χώρα», το 61% δηλώνει προς τη σωστή, το 27% προς τη λάθος, ενώ το 4% ούτε προς τη σωστή, ούτε προς τη λάθος.

Όσον αφορά το «πολιτικό κλίμα», το 54% θεωρεί ότι είναι καλύτερο σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, το 35% το ίδιο και το 9% χειρότερο.

Σχετικά με τα πρόσωπα που στελέχωσαν την κυβέρνηση, το 47% αποτιμά ως θετικές τις επιλογές του πρωθυπουργού, το 30% ως ουδέτερες και το 15% ως αρνητικές.

Αναφορικά με την παρουσία του κ. Μητσοτάκη στην 84η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το 64% την έκρινε θετικά, το 23% ουδέτερα και το 12% αρνητικά.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, τα σημαντικότερα προβλήματα που καλείται να λύσει η κυβέρνηση είναι τα εξής:

Οικονομία 26%
Ανεργία 24%
Προσφυγικό 13%
Ιατρική 6%
Παιδεία 5%

Σύμφωνα με τη «Metron Analysis», το 68% κρίνει ως θετική την αξιολόγηση της κυβέρνησης, το 21% ως αρνητική και το 6% ούτε θετική, ούτε αρνητική

Για τον κ. Μητσοτάκη, παράλληλα, το 74% εκφράζεται θετικά, το 19% αρνητικά και το 4% ουδέτερα.

Καταγραφη11