Τετάρτη 08 Μαΐου 2024 -

Δήμαρχος Αργιθέας: «Παλεύουμε μόνοι μας, χρειαζόμαστε βοήθεια»



Δραματική έκκληση προς κάθε αρμόδιο να για να υπάρξει συνδρομή στην προσπάθεια που γίνεται στην Αργιθέα για να μειωθούν οι επιπτώσεις από την σφοδρή κακοκαιρία, απεύθυνε και μέσω του KarditsaLive.Net ο δήμαρχος Ανδρέας Στεργίου.

 «Είμαστε στο έλεος του Θεού» τόνισε ο κ. Στεργίου εντοπίζοντας ένα από τα βασικά προβλήματα στην έλλειψη ηλεκτροδότησης σε ολόκληρο το Δήμο. Έχω μιλήσει, σημείωσε, με τον Διευθυντή της ΔΕΗ Άρτας, τον Διευθυντή της ΔΕΗ Καρδίτσας, έχω στείλει αίτημα να ηλεκτροδοτηθούμε από την Άρτα, δεν εισακουστήκαμε.

.

Δεν τραγικοποιώ τα πράγματα, συνέχισε ο κ. Στεργίου. Με παίρνουν τηλέφωνα συνεχώς και απ’ όπου περνάω με παρακαλάνε για ρεύμα, πήγαμε γεννήτρια του Δήμου σε χωριό γιατί ένας άνθρωπος είχε ανάγκη οξυγόνου. Υπάρχει κόσμος με ανάγκη από φάρμακα ενώ πλέον παρατηρούνται και ελλείψεις σε είδη πρώτης ανάγκης. Πηγαίνουμε σε μαγαζιά και παίρνουμε ψωμί για να δώσουμε σε αποκλεισμένους.

Επίσης έχω μιλήσει με όλη την πολιτική ηγεσία του νομού ζητώντας βοήθεια αλλά δεν έρχεται από πουθενά. Μέχρι και στα 5Φ, το σημείο, συνέχισε, που έχει αποκλειστεί ο δρόμος μεταξύ Μουζακίου-Τυμπάνου, στέλνουμε μηχάνημα του Δήμου μήπως και δώσει πρόσβαση. Διότι, ανέφερε, έχοντας κλείσει η δίοδος μεταξύ Μουζακίου-Ανατολικής Αργιθέας, χρησιμοποιούμε τον δασικό δρόμο Τύμπανος –Άγιος Νικόλαος που είναι σε άθλια κατάσταση, για να μπορέσει να φύγει ο κόσμος για το Μουζάκι.

Και, δυστυχώς, κατέληξε, η περιφέρεια δεν μπορεί να βρει και να μισθώσει ένα μηχάνημα για μία-δύο ώρες δουλειάς, για να πάει να καθαρίσει στο προβληματικό σημείο.

.

Η κατάσταση είναι δραματική σημείωσε στη συνέχεια ο κ. Στεργίου. Έχω ζητήσει, τόνισε από τον αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Μιχαλάκη να κρατήσει την γκρόπα ανοιχτή  για να δίνουμε δίοδο από το Ανθηρό και στην Ανατολική Αργιθέα… το χάος.

Αυτή τη στιγμή επιχειρεί ένα δικό μας όχημα στην Ανατολική Αργιθέα για να βοηθήσει εγκλωβισμένους στους οικισμούς Βασιλάδες και Χαλκιόπουλο και προσπαθούμε να συνεχίσουμε για να απελευθερώσουμε τους αποκλεισμένους στα χωριά Λεοντίτο, Δροσάτο και Φουντωτό.

Το οδικό δίκτυο στην ανατολική Αργιθέα είναι σπασμένο σε τουλάχιστον 5 σημεία και δυστυχώς παλεύουμε μόνοι μας. Υπάρχει ένα μεγάλο κλίμα συμπαράστασης αλλά επί του πρακτέου βοήθεια δεν έρχεται.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι την ώρα που μιλάγαμε με τον κ. Στεργίου είχε μεταβεί σε σημείο που ήταν σπασμένος ο δρόμος και από την άλλη πλευρά είχε φθάσει με ψηλό αγροτικό πρόεδρος χωριού για να τον παραλάβει, αφού πρώτα ο δήμαρχος θα έπρεπε να διασχίσει με τα πόδια ένα χείμαρρο.

Καταλήγοντας ο κ. Στεργίου απεύθυνε για μία ακόμα φορά έκκληση για βοήθεια. Κατανοούμε τόνισε τα τεράστια προβλήματα σε όλο το νομό και ειδικά σε Καρδίτσα και Μουζάκι αλλά πρέπει να βοηθηθεί και η Αργιθέα, τουλάχιστον στο να δοθεί η δυνατότητα μετακίνησης και να απεγκλωβιστεί ο κόσμος.