Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2023 -

Δίκη Φιλιππίδη: Καταθέτει η ηθοποιός Κάτια ΔανδουλάκηΜε την κατάθεση της ηθοποιού Κάτιας Δανδουλάκη συνεχίζεται την Πέμπτη η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή και δύο απόπειρες βιασμού.

Η μάρτυρας χαρακτήρισε «προβληματική» τη μία εκ των τριών συνεργασιών που είχε με τον Φιλιππίδη, ο οποίος ήταν σκηνοθέτης στην παράσταση που ανέβαζε η Κ. Δανδουλακη. Όπως κατέθεσε, ο κατηγορούμενος ήταν καταπιεστικός με την ηθοποιό Λένα Δροσάκη.

«Είχαμε μια συνεργασία με τον Πέτρο σε τρεις παραστάσεις. Είχαμε μια καλή συνεργασία στις δύο. Η τρίτη μας συνεργασία δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, ήταν προβληματική, είχε πρόβλημα. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα Δροσακη. Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από τον θίασο και δεν ήταν η μόνη. Όταν ένας θίασος ολόκληρος αναστατώνεται, αισθάνθηκα ότι πρέπει να ολοκληρωθεί η συνεργασία» ανέφερε η Κάτια Δανδουλάκη.

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε;

Μάρτυρας: Του είπα να μιλήσουμε. Μου λέει «πού είναι ο θίασος;». Του λέω «θέλω να μιλήσουμε οι δυο μας». Ήταν κυρίως ένας μονόλογος. Εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή. Ότι υπάρχει καταπίεση, που δεν είναι ανεκτή σε έναν θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ίδιος ο εαυτός του. Δημιουργούσε προβλήματα, που δεν ξεπερνιούνται. Τον έπιασα από τους ώμους, τον αγκάλιασα και του ζήτησα να χρησιμοποιήσω τον βοηθό του, για να μη μείνει χωρίς δουλειά. Μου είπε βεβαίως. Από εκεί και πέρα τελείωσε το θέμα. Λέγαμε στις τηλεοράσεις ότι ο Πέτρος είχε πολλή δουλειά και γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε. Δεν επικοινώνησα τι έγινε. Αυτό βγήκε μετά, όταν άρχισαν να μιλούν τα παιδιά και τότε έγινε γνωστή αυτή η στάση μου. Έκανα ό,τι ένιωσε η ψυχή μου.

Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε γιατί είχε αυτή τη στάση;

Μάρτυρας: Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία, που δε ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου. Σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.

Πρόεδρος: Ρωτήσατε την κα Δροσάκη;

Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει, θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε “θα φύγω”, της λέω “όχι, θα φύγει κάποιος άλλος”.

Η κ. Δανδουλάκη κατέθεσε ότι το «κυνηγητο» του Φιλιππίδη στη Δροσάκη ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος, λέγοντας μάλιστα, ότι «όλη η προσπάθειά του να έχει δίπλα του τη Λένα τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, εκείνος του έκανε επίθεση. Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δε γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!» είπε η μάρτυρας και κατέληξε: «Είδα φλερτ, δεν είδα πράξη, αλλά ποιος θα δει έναν βιασμό;».

Η μάρτυρας χαρακτήρισε ταλαντούχο τον κατηγορούμενο, ο οποιος «ξεφεύγει από τα όρια εξαιτίας του χαρακτήρα του. Είναι διασκεδαστικός, πληθωρικός, αλλά μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα όρια. Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις» είπε χαρακτηριστικά η Κάτια Δανδουλάκη.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται οι ηθοποιοί  Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, Τζένη Διαγούπη.