Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διέρρευσαν αρχεία της ΤτΕ οι Anonymous Greece. Όλα ανακοινώσιμα, απαντά η ΤτΕ



Έγγραφα της Τράπεζας της Ελλάδος ισχυρίζονται ότι διέρρευσαν οι Anonymous Greece, προειδοποιώντας, μάλιστα, ότι θα ακολουθήσουν πολλά άλλα.

Σε ανάρτησή τους στο facebook αναφέρουν ότι οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω του μεγάλου όγκου των ηλεκτρονικών αρχείων και παραθέτουν το λινκ της πρώτης διαρροής.

Οι Anonymous είχαν προειδοποιήσει για αυτή την "επίθεση" αναφέροντας το βράδυ της Δευτέρας στο facebook: "Αρχεία (10 GB) από κυβερνητικούς servers θα γίνουν διαρροή αύριο. Θα ανεβάσουμε links για το κατέβασμα τους. Έτσι ώστε ο καθένας να μπορεί να τα κατεβάσει".

Χθες στις 20.18 με νέα ανάρτηση, έκαναν πράξη την απειλή τους, με την πρώτη διαρροή, αναφέροντας τα εξής: «Οι διαρροές θα ανεβαίνουν μέρα με τη μέρα λόγω των μεγάλων μεγεθών τους. Η διαρροή από την Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκεται εδω: http://www.mediafire.com/f…/dxdvzgy5y5dt66a/gov.gr+leaks.rar

Το ηλεκτρονικό αρχείο που ανέβασαν είναι μεγέθους σχεδόν 1GB και περιλαμβάνει 2.538 έγγραφα σε ηλεκτρονική μορφή, όχι μόνο της Τράπεζας της Ελλάδας, όπως αναφέρουν, αλλά και του υπουργείου Εσωτερικών.

Η εν λόγω διαρροή έρχεται μερικές ημέρες αφότου οι χάκερ Anonymous έριξαν τη σελίδα των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών στον διαδικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδας.

Ανακοίνωση της ΤτΕ

Ανακοίνωση για τη «διαρροή» εγγράφων από τους Anonymous Greece εξέδωσε αργά το βράδυ της Τρίτης η Τράπεζα της Ελλάδος.

Σε αυτήν αναφέρει τα ακόλουθα:

«Οι ισχυρισμοί περί υποκλοπής και διαρροής βάσεων δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος είναι παντελώς ανυπόστατοι. Οι φερόμενες ως αποκαλύψεις 1.217 αρχείων, που εμπεριέχουν διοικητικές αποφάσεις, παρουσιάσεις από συνέδρια και άλλα δεδομένα, δεν είναι τίποτα άλλο παρά στοιχεία που είναι ανακοινώσιμα και διαθέσιμα στο κοινό μέσα από το δικτυακό τόπο της Τράπεζας της Ελλάδος».