Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διάρρηξη σε Αθηναϊκά Θέατρα - Χώρος Θέατρο, Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα



Στόχος διαρρηκτών μπήκε το βράδυ της περασμένης Τρίτης το Χώρος Θέατρο που βρίσκεται επί της οδού Πραβίου 6 στην περιοχή του Βοτανικού.

Την είδηση για τη διάρρηξη δημοσιοποίησε το πρωί του Σαββάτου, ηθοποιός Έλενα Μαυρίδου με ανάρτησή της στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook.

Η Έλενα Μαυρίδου έγραψε χαρακτηριστικά: «τη Τρίτη το βράδυ, λήστεψαν το θέατρο μας, το Χώρο, καταστρέφοντας ένα μέρος του και κλέβοντας ένα μεγάλο μέρος του εξοπλισμού μας (κονσόλα ήχου soundcraft, 1 behringer BCF2000, hitachi προτζέκτορα, 2 μεγάλα ηχεία JBL, μια μεγάλη βαλίτσα με AKG C568 B πυκνωτικά μικρόφωνα κ.α) που για χρόνια δουλεύαμε για να τον αποκτήσουμε».

 

Οι δράστες κατέστρεψαν το θέατρο και έκλεψαν εξοπλισμό

«Έχουμε την ανάγκη να το κοινοποιήσουμε και να το μοιραστούμε με όλους. 

Τα κρούσματα κλοπών στα θέατρα είναι παρά πολλά. Η απόκτηση και η συντήρηση ενός θεάτρου στην Ελλάδα είναι μια πολύ δύσκολη ιστορία και κάτι τέτοιο μπορεί στις μέρες μας να είναι και το -τελικό χτύπημα- στο ηθικό ανθρώπων που παλεύουν με κόπο, βάζοντας όλη τους δύναμη και τη ψυχή για το θέατρο. Ας μην επιτρέψουμε να συμβεί αυτό» καταλήγει η ανάρτηση της Ελενας Μαυρίδου. 

 

Αυτη δεν είναι η πρώτη φόρα που άγνωστοι βανδαλίζουν θέατρο. Πρόσφατα στόχος διαρρηκτών είχε γίνει και το Θέατρο Κάτω από τη Γέφυρα του Νίκου Δαφνή.

Πηγή κειμένου: 

iefimerida.gr