Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Διαψεύδει η κυβέρνηση τους ισχυρισμούς του επίδοξου τούρκου καναλάρχη



Διαψεύδει η κυβέρνηση τους ισχυρισμούς του τούρκου επιχειρηματία και ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού TV 8 Ατζούν Ιλιτζαλί ότι ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ήταν θετικός στο ενδεχόμενο να αποκτήσει τηλεοπτική άδεια στην Ελλάδα, όπως δήλωσε στην τουρκική εφημερίδα Milliyet ο διευθυντής μάρκετινγκ του καναλιού Αλί Κεμάλ Καραμπουντάκ.

Κυβερνητική πηγή επιβεβαίωσε ωστόσο στο Newpost την εκδήλωση σχετικού ενδιαφέροντος από την πλευρά του τούρκου επιχειρηματία στο περιθώριο συνάντησης που είχε μαζί με άλλους επιχειρηματίες στην Τουρκία με τον Αλέξη Τσίπρα.

Όπως διευκρίνισε ο Ιλιτζαλί είπε στον πρωθυπουργό ότι έχει έρθει σε επαφή με έλληνες επιχειρηματίες και ότι ενδιαφέρεται από κοινού με αυτούς να αγοράσει τηλεοπτικό σταθμό.

Η ίδια πηγή ξεκαθάρισε ότι ο πρωθυπουργός σε καμιά περίπτωση δεν υποσχέθηκε το οτιδήποτε στον επιχειρηματία και ότι τον ενημέρωσε πως η όλη διαδικασία βρίσκεται σε εξέλιξη και θα γίνει διεθνής διαγωνισμός.

Νωρίτερα ο διευθυντής μάρκετινγκ του καναλιού Αλί Κεμάλ Καραμπουντάκ δήλωσε στην Milliyet.ότι:

Έχουμε δύο εναλλακτικές λύσεις, είτε θα αγοράσουμε κάποιο ελληνικό κανάλι, είτε θα αγοράσουμε μια νέα συχνότητα. Ήδη ο έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο είχαμε συνάντηση έδειξε θετικός σε αυτή την πρόθεσή μας [...[ Και ο σκοπός μας είναι να λειτουργήσει μέχρι τον Οκτώβριο. Έτσι με αυτόν τον τρόπο θα ακουστεί στην Ελλάδα η φωνή της Τουρκίας.