Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Διαμαρτυρία της ΚΝΕ στο προξενείο της Βραζιλίας για τον Αμαζόνιo



Στο προξενείο της Βραζιλίας, στη Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν σήμερα το πρωί μέλη της ΚΝΕ, προκειμένου να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας με αφορμή τη μεγάλη περιβαλλοντική καταστροφή που συντελείται στον Αμαζόνιο.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσλαονίκη

Σε δηλώσεις του ο Ανδρέας Κοράκης, μέλος του συμβουλίου της ΚΝΕ τόνισε: «Με τη σημερινή μας κινητοποίηση πρωτοστατούμε στη διάδοση του εγκλήματος που συντελείται αυτή τη στιγμή στον Αμαζόνιο, που δικαίως έχει χαρακτηριστεί ως "πνεύμονας της γης". Έγκλημα δίχως τέλος και μεγάλης διάρκειας, που η νεολαία και ο λαός μας πρέπει να απαντήσει. Αυτήν τη στιγμή στην Βραζιλία εξελίσσεται μια αντιπεριβαλλοντική πολιτική από την κυβέρνηση Μπολσονάρου, που έχει να κάνει με την παράδοση του Αμαζονίου σε μεγάλες επιχειρηματικές εταιρίες».

Παράλληλα, εξαπέλυσε τα βέλη του προς όλες τις κατευθύνσεις, λέγοντας: «Καταδικάζουμε επίσης μια ψεύτικη κοκορομαχία μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ και άλλων ηγετών της Ε.Ε. και των G7, που τώρα θυμήθηκαν το ζήτημα της οικολογίας, όταν οι ίδιοι πρωτοστατούν σε μεγάλες επιχειρηματικές δραστηριότητες μέσα σε δάση».