Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Διαλύεται το Ποτάμι: Ποιοι οδεύουν προς την έξοδο και ποιος πάει για αρχηγός



Οι σχέσεις του Σταύρου Θεοδωράκη με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Χάρη Θεοχάρη βρίσκονται σε… οριακό σημείο. Όταν ο ένας μιλάει στη Βουλή. ο άλλος συνήθως κοιτάζει αλλού η λείπει.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες πληροφορίες ο τελευταίος φέρεται να συγκεντρώνει υπογραφές για να κατεβάσει υποψηφιότητα στο Συνέδριο, ανοίγοντας επίσημα θέμα ηγεσίας. Δεξί του χέρι, κάτι σαν υπαρχηγός φερεται να είναι ο Γιώργος Αμυράς, που παρότι προέρχεται από τη ΝΔ, δεν βλέπει καθόλου θετικά μια εξέλιξη που θα έφερνε Το Ποτάμι να εκβάλλει στην μεγάλη παράταξη, καθώς εκτιμά ότι τα στελέχη του μικρότερου κόμματος θα πνίγονταν από τον κομματικό μηχανισμό, ενώ και ο ίδιος φαίνεται ότι έχει πάρει την υπόσχεση για θέση Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου, από τον Χ Θεοχάρη.

Ιάσονας Φωτήλας και η πλευρά Σκυλακάκη έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι της συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ προς την αντίθετη κατεύθυνση ( αριστερά…) κοιτάζουν η Κατερίνα Μάρκου και ο Σπ. Δανέλλης.

Το μόνο σίγουρο για το άμεσο μέλλον του κόμματος είναι ότι το Συνέδριο που ανοίγει την αυλαία του στις 26 Φεβρουρίου θα αποτελέσει πεδίο “μάχης” των αντικρουόμενων θέσεων για το μέλλον της παράταξης και τα ενδεχόμενα συνεργασιών, καθώς και η δυσαρέσκεια μερίδας στελεχών προς το πρόσωπο του Σταύρου Θεοδωράκη που δεν είναι μυστικό στα όργανα του κόμματος, με τελευταίο κρούσμα την έκρηξή του στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου με αφορμή το… κλειστό γκρουπ στελεχών στο Facebook με τίτλο “Ευρωπαϊκό Ποτάμι”, στο οποίο εμμέσως πλην σαφώς τέθηκε θέμα ηγεσίας με αφορμή τις κατηγορίες για έλλειψη στήριξης από τα κεντρικά του κόμματος στις εκλογές του Σεπτέμβρη.