Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο: Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821



Η πολυδιάστατη, διαχρονική και οικουμενική Επανάσταση του 1821 (16 Νοε 21 – 29 Μαρ 22).

17 Διαδικτυακές Συνεδρίες – 34 Εισηγητές και Σχολιαστές

Επίσημη Έναρξη: Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021, ώρα 19:30

Διοργανωτές: Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου – Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς

Μετά την εθνεγερσία του 1821 και κατά την διαδικασία της συστάσεως του Ελληνικού κράτους σημειώθηκαν σαρωτικές πολιτικές, κοινωνικές και θρησκευτικές αλλαγές. Αυτές προκάλεσαν μια κρίση ταυτότητας στον νεώτερο Ελληνισμό με συνέπειες την πολιτική αστάθεια, την κοινωνική αβεβαιότητα και την διοικητική πολυδιάσπαση της Εκκλησίας, που χαρακτηρίζουν την νεώτερη ιστορία μας. Η κατάσταση αυτή επιβάλλει την υπεύθυνη και ανεξάρτητη από πολιτικές, ιδεολογικές ή αλλες προτιμήσεις και προκαταλήψεις μελέτη και αντιμετώπιση του προβλήματος.

Για τον σκοπό αυτόν η Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου, που περιλάμβανε πάντοτε στο πρόγραμμά της την φροντίδα για την αντιμετώπιση και επίλυση των ζωτικών προβλημάτων του Γένους μέσα από την επιστημονική έρευνα, μελέτη και προβολή της ελληνορθόδοξης παραδόσεως στην σύγχρονη κοινωνία, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς, διοργανώνουν Διαδικτυακό Επιστημονικό Συνέδριο, το οποίο στοχεύει στην διερεύνηση της πολυδιάστατης, διαχρονικής και οικουμενικής σημασίας της Επανάστασης του 1821 για τον σύγχρονο Ελληνισμό και την αδιατάρακτη συνέχεια του Γένους.

 

 

Για να συμμετάσχετε στο Διαδικτυακό Συνέδριο μπορείτε να εγγραφείτε εδώ:

https://us06web.zoom.us/webinar/register/WN_SlStVQOiSMenKmK5bcWT-w

Αφού εγγραφείτε θα λάβετε μήνυμα επιβεβαίωσης με τον προσωπικό σας σύνδεσμο συμμετοχής ο οποίος ισχύει για όλες τις συνεδρίες.

Σημείωση: Λόγω του ότι οι διαδικτυακές συνεδρίες είναι προσβάσιμες μέσω ZOOM WEBINAR η πλήρης δυνατότητα βίντεο κάμερας και μικροφώνου παρέχεται μόνο στους εισηγητές και σχολιαστές. Οι συμμετέχοντες μπορούν να παρακολουθούν ζωντανά τις εισηγήσεις αλλά θα στέλνουν τις ερωτήσεις τους στον συντονιστή εγγράφως μέσω chat.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ_ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟΥ_ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ